Kake med bringebær og sjokolade

Kake med bringebær og sjokolade

Når jeg feirer bursdagen min lager jeg alltid min egen kake. I år ville jeg bruke de nydelige bringebærene som er i sesong, men jeg får heller ikke nok av sjokolade. Valget falt derfor på en kombinasjon av bringebær og sjokolade.

I denne kaken har jeg laget en kake bestående av en bunn av knust oreo, et lag mørk sjokolademousse, bringebærmousse, og til slutt et lag med bringebærgelé. Det siste laget kan fint droppes, om du ikke ønsker det, men gir kaken et deilig syrlig preg.

Kake med bringebær og sjokolade

Kaken er imponerende å se på, og ikke så vanskelig å lage. Hemmeligheten er å ha kaken i kjøleskap eller frys mellom hvert lag, så lagene ikke flyter inn i hverandre. Lag gjerne kaken dagen før den skal serveres. Jeg har brukt en liten 20-centimeters form, du kan også bruke en større form, men kaken blir da noe lavere.

Topp med friske bær, krem, marengs eller makroner. Den falt i hvert fall i smak her, og ble prikken over i-en på en koselig feiring 🙂

Kake med bringebær og sjokolade

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Lager

1

kake
Forberedelse

1

hour 

10

minutes
Steketidminutes
Hviletid

24

timer
Til sammen

1

hour 

10

minutes

En nydelig festkake med bringebær og sjokolade, toppet med et lag gelé.

Ingredienser

  • Oreobunn
  • 8 Oreokjeks, knust

  • 3 spiseskjeer smør, smeltet

  • En klype flaksalt

  • Sjokolademousse
  • 3 ark gelatin

  • 200 gram sjokolade (selskapssjokolade 44 %)

  • 2,5 desiliter fløte

  • En klype salt

  • Bringebærmousse
  • 3 ark gelatin

  • 400 gram bringebær

  • 100 gram sukker

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 3,5 desiliter fløte

  • Gele-lokk
  • 1/2 pakke bringebærgelé

  • 1,5 desiliter kokende vann

Fremgangsmåte

  • Oreobunn
  • Knus Oreo-kjeksene i en kjøkkenmaskin. Bland godt med smeltet smør og salt.
  • Press kjeksblandingen i bunnen på en smurt form i et jevnt lag. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
  • Sjokolademousse
  • Legg gelatin-arkene i kaldt vann, og la ligge i cirka 10 minutter. Finhakk sjokoladen og ha den over i en ildfast bolle.
  • Varm opp fløten til kokepunktet. Ha i den myke gelatinen, og rør godt.
  • Hell fløten over sjokoladen, og la stå i et par minutter. Bruk en ballongvisp og rør dette sammen til en silkemyk blanding. Tilsett en klype salt.
  • Hell sjokolademoussen over Oreo-bunnen, og sett i kjøleskapet (eller i fryseren hvis du har dårlig tid).
  • Bringebærmousse
  • Legg gelatinen i kaldt vann. Ha bringebærene, sukker og sitronsaft i en kjele. Kok opp. Mos bringebærene med en gaffel eller stavmikser.
  • Ta kjelen av varmen, og sil bringebærblandingen for å få vekk frøene. Rør inn den bløtlagte gelatinen i bringebærblandingen.
  • Pisk krem av fløte med litt sukker. Bland sammen med bringebærsausen, når denne er avkjølt.
  • Ha bringebærmoussen over laget med sjokolademousse, men pass på at det første laget har stivnet.
  • Gelélokk
  • Kok opp vann, og rør ut gelépulveret i vannet. La avkjøle. Når geléen er avkjølt, men ikke stivnet, hell den over bringebærmoussen, og la stå kaldt til alt har stivnet. Gjerne over natten.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*