Dette er en utrolig god og saftig kake med moreller og malte mandler.

Det er så mye nydelige frukter og bær i sesong nå, og jeg tenkte derfor å lage en kake med moreller. Ikke bare er de utrolig dekorative, men de smaker også nydelig. Denne kaken er laget med en enkel røre med både hvetemel og mandelmel, og er full av saftige moreller. Disse er delt i to, og vendt i mandelmelet før de foldes inn i deigen. Resultatet er en enkel og nydelig kake, som du ikke får nok av!
Kake med moreller
Course: KakeDifficulty: Lett8
stykker20
minutes35
minutes55
minutesSaftig kake med moreller og smak av mandel og vanilje.
Ingredienser
2-3 desiliter moreller, delt i to med stein fjernet
175 gram smør, romtemperert
150 gram sukker
3 egg
1 teskje vaniljeessens
1 teskje revet sitronskall
1 spiseskje mandelmelk eller vanlig melk
170 gram hvetemel
1 teskje bakepulver
100 gram malte mandler
Pisket krem – til servering
Fremgangsmåte
- Del morellene i to med en kniv, og fjern steinene. (skjær rundt steinen først, og tvist så morellen for å åpne den på en enkel måte)
- Krem sammen smør og sukker, og rør til det blir hvitt. Tilsett egg, ett av gangen, og rør mellom hver gang. Rør inn vaniljeessens, sitronskall og mandelmelk.
- Ha i siktet mel og bakepulver. Bland sammen mandelmelet og de halve morellene. Vend dette forsiktig inn i røren.
- Ha røren over i en liten form (20 centimeter) dekket med bakepapir. Stek kaken på 180 grader i cirka 30-35 minutter til den er gjennomstekt. La avkjøle og server med piskett krem.
Tips
- Bland morellene med mandelmelet for å unngå at de synker langt ned i deigen.