Kalkunbryst med appelsin

Saftig kalkunbryst med appelsin og salat er en lettere og like god måte å servere kalkun til jul eller nyttår.

For å få best resultat – hold godt øye med kalkunen så den ikke oversteker. Kle gjerne salaten med en lett yoghurtdressing for en kremet konsistens og ekstra smak. Granateplekjerner gir farge og krønsj på tallerkenen.

Kalkunbryst med appelsin

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

1

hour 

15

minutes
Hviletid

20

minutter
Til sammen

1

hour 

55

minutes

Saftig kalkunfilet på en seng av appelsin og salat.

Ingredienser

  • Et stort kalkunbryst (mitt var cirka 1,5 kilo)

  • 2 appelsiner, skall skåret av, og skjært i skiver

  • 1/2 isberg- eller hjertesalat, skåret i tynne strimler

  • 1/2 rødkål, skåret i tynne strimler

  • En neve ruccola

  • 1 desiliter granateplekjerner

  • Yoghurtdressing
  • 1,5 desiliter yoghurt naturell

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 1 teskje dijonsennep

  • 1/2 teskje honning

  • En klype salt

  • 1 teskje olivenolje

Fremgangsmåte

  • Stek kalkunbrystet etter anvisning på pakken. Topp gjerne med 3-4 spiseskjeer smør + salt og pepper før du setter kjøttet i ovnen. (Brystet jeg stekte var cirka 1,5 kilo og tok 1 time og 15 minutter på 180 grader). La hvile i minst 20 minutter før du skjærer i skiver.
  • Bland sammen alle ingrediensene i yoghurtdressingen i en skål.
  • Skjær salat og kål i tynne strimler, bland med ruccola, og vend grønnsakene i dressingen.
  • Skrell appelsinene og skjær dem i skiver. Legg rundt på en stor tallerken. Legg salatblandingen i midten og kalkunskiver oppå. Topp med frisk ruccola og granateplekjerner – et lite festmåltid.

Tips

  • Ta ut kjernene fra granateplet i en bolle fylt med vann. Da spruter ikke saften over klær eller interiør.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*