Kanelkake

En deilig og lettvint kake med varme smaker av kanel og lønnesirup.

Det er lite som kan måle seg med ferske kanelboller fulle av sukker, smør og kanel, men det er ikke alltid man orker den tidkrevende bakeprosessen. Denne kanelkaken smaker som kanelboller, men er mye enklere og mindre tidkrevende å lage.

Midten av kaken er fylt med en deilig blanding av brunt sukker, kanel og lønnesirup som smaker helt nydelig. Prøv da vel:)

Kanelkake

Recipe by Frøken FysenCourse: kakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

10

personer
Forberedelse

15

minutes
Steketid

50

minutes
Til sammen

1

hour 

5

minutes

En nydelig formkake med karamellisert smak av kanel og lønnesirup.

Ingredienser

  • 3 egg

  • 1 desiliter sukker

  • 1 desiliter lønnesirup

  • 1 teskje vanilje-essens

  • 1,5 desiliter kulturmelk eller yoghurt naturell

  • 1,5 desiliter solsikkeolje (alternativt smeltet, avkjølt smør)

  • 240 gram hvetemel

  • 2 teskjeer bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 2 spiseskjeer mørk sirup

  • Fyll
  • 3 teskjeer kanel

  • 3 spiseskjeer brunt sukker

  • 1 spiseskje lønnesirup

  • 1/2 desiliter finhakkede valnøtter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Egg, sukker, lønnesirup, vaniljeessens og kulturmelk røres godt sammen i en bakemaskin.
  • Mens maskinen går på medium hastighet, hell gradvis i oljen i en tynn stråle.
  • Mål opp bakepulver og hvetemel, og hell dette gradvis i røren mens maskinen går. Til slutt tilsetter du salt og sirup. Bland til du har en fin, klumpfri røre.
  • Fyll
  • I en annen bolle, bland sammen kanel, sukker, lønnesirup og finhakkede valnøtter.
  • Hell halvparten av deigen i en brødform dekket med bakepapir. Fordel fyllet oppå, og topp med resten av deigen.
  • Bruk skaftet på en skje, stikk ned i kaken og lag et sikksakk-mønster på innsiden av kaken.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 45-50 minutter.

Tips

  • Invester gjerne i ordentlig god kanel fra Sri Lanka. Den er mer kostbar enn den vanlige fra Kina, men smaker også mye, mye bedre.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*