kjøttboller med fetaost

Kjøttboller med fetaost

Saftige og myke kjøttboller med fetaost, urter og stekt løk.

Kjøttboller er en middagsfavoritt hos mange familier, og det med god grunn. Det er godt, mettende og lett å lage. Ofte blir kjøttbollene servert med pasta og tomatsaus, men her har jeg laget en litt mer voksen-versjon med fetaost og urter som gir ekstra smak. De smaker selvsagt også godt sammen med pasta, men her valgte jeg å servere med couscous og grønnsaker. Noen granateplekjerner og frisk koriander blir prikken over i-en.

Disse er en stor favoritt hos både voksne og barn, og anbefales som en ekstra god “hverdagsmiddag” 🙂

Kjøttboller med fetaost

Recipe by Frøken FysenCourse: middagDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

15

minutes
Til sammen

30

minutes

Saftige kjøttboller med fetaost og urter.

Ingredienser

  • 600 gram karbonadedeig

  • 1 skive loff eller annet lyst brød, i små biter

  • 3-4 spiseskjeer melk

  • 1 spiseskje hvetemel

  • 1 løk, skåret i tynne strimler og stekt

  • 200 gram fetaost (blokk)

  • 2 fedd hvitløk, raspet eller presset

  • 2 spiseskjeer BBQ-saus (kan sløyfes)

  • Salt og pepper

  • Friske urter som dill, basilikum, persille eller timian

  • Brun saus
  • 2 spiseskjeer smør

  • 1 spiseskje hvetemel

  • 2-3 desiliter kyllingbuljong, utblandet

  • 1 spiseskje soyasaus

  • 1 teskje brunt sukker

Fremgangsmåte

  • Bryt brødet i mindre biter, og la dem bløtes opp i melken.
  • Skjær løken i tynne strimler. Stek den myk og brun i smør og finhakk.
  • Bland kjøttet godt sammen med de våte brødbitene (hell av eventuell ekstra melk).
  • Tilsett stekt løk, hvetemel, fetaost, hvitløk, BBQ-saus, salt og pepper og finhakkede urter.
  • Stek kjøttbollene på medium varme i en blanding av smør og olivenolje til de er gyllenbrune. Ta ut kjøttbollene av pannen, før du lager sausen.
  • Saus
  • Bruk den samme pannen og smelt smøret . Rør ut hvetemel, og la surre på medium varme i et minutt.
  • Tilsett buljong, soyasaus og brunt sukker. Rør godt og kok opp. La putre i noen minutter til sausen tykner.
  • La kjøttbollene trekke i sausen i noen minutter før servering. Hvis du serverer med couscous – se tips under.

Tips

  • Kok opp couscous som beskrevet på pakken (ofte dobbelt så mye vann som couscous). Ha i litt kyllingbuljong i vannet for ekstra smak. Kok gjerne sammen med rosiner som gir god smak og sødme til couscousen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*