kokosmuffins

Kokosmuffins

Saftige kokosmuffins med lime – fylt med ananassyltetøy.

Disse muffinsene er nydelige med en deilig og tropisk smak. De kan spises som de er – eller fylles med ananassyltetøy for å gjøre dem ekstra saftige.

Kakene er veldig enkle å lage, og er bare pyntet med vanlig melis blandet med noen dråper limesaft, og toppet med revet kokos. Kjempegode muffins som vil overraske og begeistre med spennende smaker.

Kokosmuffins

Recipe by Frøken FysenCourse: Uncategorized
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Tropiske kosmuffins med smak av lime og ananas.

Ingredienser

  • 120 gram smør, smeltet

  • 200 gram sukker

  • 1 spiseskje limeskall, revet

  • 2 egg

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 180 gram yoghurt naturell

  • 250 gram hvetemel

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 1/4 teskje salt

  • 50 gram revet kokos

  • Fyll
  • 1/2 ananas eller 1 boks hermetisk ananas

  • 2 spiseskjeer sukker

  • Topping
  • Melis, limesaft og tørket kokosnøtt

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret, og rør det sammen med sukker og limeskall.
  • Rør inn egg, vaniljeessens og yoghurt.
  • Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og kokos, og fold det inn i røren.
  • Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og fyll dem 3/4 fulle. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. La avkjøle på en rist.
  • Lag et hull i midten med en skje og fyll med en teskje ananassyltetøy. Rør sammen melis og limesaft, og topp hver muffins med melisglasur og strø over revet kokosnøtt.
  • Fyll
  • Skrell ananasen dersom du bruker fersk, og skjær i mindre biter. Bland ananas og sukker i en kjele. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. La avkjøle, og puré blandingen med en stavmikser.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*