Saftige kokosmuffins med lime – fylt med ananassyltetøy.
Disse muffinsene er nydelige med en deilig og tropisk smak. De kan spises som de er – eller fylles med ananassyltetøy for å gjøre dem ekstra saftige.
Kakene er veldig enkle å lage, og er bare pyntet med vanlig melis blandet med noen dråper limesaft, og toppet med revet kokos. Kjempegode muffins som vil overraske og begeistre med spennende smaker.
Kokosmuffins
Course: Uncategorized4
servings30
minutes40
minutes1
hour10
minutesTropiske kosmuffins med smak av lime og ananas.
Ingredienser
120 gram smør, smeltet
200 gram sukker
1 spiseskje limeskall, revet
2 egg
1 teskje vaniljeessens
180 gram yoghurt naturell
250 gram hvetemel
1,5 teskje bakepulver
1/4 teskje salt
50 gram revet kokos
- Fyll
1/2 ananas eller 1 boks hermetisk ananas
2 spiseskjeer sukker
- Topping
Melis, limesaft og tørket kokosnøtt
Fremgangsmåte
- Smelt smøret, og rør det sammen med sukker og limeskall.
- Rør inn egg, vaniljeessens og yoghurt.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og kokos, og fold det inn i røren.
- Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og fyll dem 3/4 fulle. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. La avkjøle på en rist.
- Lag et hull i midten med en skje og fyll med en teskje ananassyltetøy. Rør sammen melis og limesaft, og topp hver muffins med melisglasur og strø over revet kokosnøtt.
- Fyll
- Skrell ananasen dersom du bruker fersk, og skjær i mindre biter. Bland ananas og sukker i en kjele. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. La avkjøle, og puré blandingen med en stavmikser.