Kokospannekaker

Pannekaker blir plutselig mye mer spennende med tropiske frukter.

Små, tykke amerikanske pannekaker er helt nydelig til frokost eller lunsj. På ferie i Jamaica fikk vi servert pannekaker med revet kokos. De smakte helt fortreffelig, og her har jeg laget en variant av disse. Server gjerne med frisk frukt og yoghurt for en litt sunnere variant. Trenger du mer sødme, så bland litt lønnesirup inn i yoghurten.

Kokospannekaker

Recipe by Frøken FysenCourse: FrokostCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Antall

12

pannekaker
Forberedelse

10

minutes
Steketid

3

minutes
Hviletid

15

minutter
Til sammen

13

minutes

Amerikanske pannekaker med smak av kokos.

Ingredienser

  • 50 gram smør, smeltet

  • 1,5 desiliter melk

  • 1,5 desiliter kokosvann

  • 2 egg

  • 1/2 desiliter sukker

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 1/4 teskje kanel

  • En klype salt

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 3 desiliter hvetemel

  • 1 desiliter kokosflak

  • Smør til steking

Fremgangsmåte

  • Smelt smør, og rør inn melk og kokosvann.
  • Tilsett egg, sukker og vaniljeessens, og rør godt.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett eggeblandingen litt om gangen, mens du rører konstant.
  • Hell kokende vann over de tørkede kokosflakene, og la dem mykne i vannet i noen minutter. Hell så av vannet, og finhakk kokosen. Tilsett i røren.
  • La svelle i cirka 15 minutter før steking.
  • Bruk cirka 2 spiseskjeer røre til hver pannekake. Stekes på høy varme i smeltet smør i cirka ett minutt på hver side. Server gjerne med yoghurt med pasjonsfrukt, lønnesirup og frisk frukt som mango, eple, pære eller bær.

Foretrekker du enda sunnere pannekaker, se oppskriften på bananpannekaker her:

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*