krydderkake

Krydderkake med kremostglasur

En deilig og saftig krydderkake fylt med søt og syrlig kremostglasur.

Krydderkake er en og blir en gammel klassiker, og det med god grunn. Varmende og intense smaker av kanel, ingefær, kardemomme og nellik skaper en nydelig festkake. Kombinert med en søt og syrlig kremostglasur er dette en virkelig festkake som det er vanskelig å motstå.

kremost

Denne versjonen er laget med chai-te, som trekker i melken og gir en herlig krydret smak. Har du ikke chai-te, kan du heller smakssette melken med kanel, kardemomme og vaniljeessens (eventuelt honning). En del av chai-melken brukes til slutt for å dynke kakebunnene, og hindre at kaken blir tørr.

Oppskriften er basert på denne fra livforcake.com, men jeg har gjort en del endringer i mål og sukkermengde.

krydderkake

Røren kan også brukes til å lage muffins, og steketiden blir da rundt 18-20 minutter. Dersom du ikke vil lage kremostglasur, eller ikke har alle ingrediensene, fungerer også vanlig melisglasur helt fint.

Trenger du noen baketips før du setter i gang, har jeg samlet mine beste tips i dette innlegget.

Krydderkake med kremostglasur

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

10

stykker
Forberedelse

30

minutes
Steketid

35

minutes
Til sammen

1

hour 

5

minutes

En saftig og myk krydderkake med syrlig og søt kremostglasur.

Ingredienser

  • 3 1/2 desiliter melk + 2 poser chai-te

  • 300 gram hvetemel 

  • 2 teskjeer bakepulver 

  • 1/2 teskje salt 

  • 1 1/2 teskje kanel, malt

  • 1 teskje kardemomme, malt

  • 1/2 teskje allehånde, malt

  • 1/4 teskje nellik, malt

  • 1 teskje ingefær, malt 

  • 170 gram smør, romtemperert

  • 160 gram hvitt sukker

  • 100 gram brunt sukker 

  • 3 egg 

  • 1 1/2 teskje vaniljeessens

  • Glasur
  • 100 gram kremost, romtemperert

  • 110 gram smør, romtemperert

  • 170 gram melis

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 1-2 spiseskjeer melk

Fremgangsmåte

  • Chai-melk: Kok opp melken og legg i de to teposene. La dem trekke i melken i 10-15 minutter før teposene tas ut og kastes. La melken avkjøles før bruk.
  • Bland sammen alt det tørre i en bolle (hvetemel, salt og krydder).
  • Krem sammen smør og sukker (hvitt og brunt) i par minutter til det er godt blandet.
  • Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang. Ha oppi vaniljeessensen og rør. Mål opp to og en halv desiliter av chaimelken.
  • Mens maskinen går på lav hastighet, hell i en tredjedel av det tørre. Deretter en tredjedel av chaimelken. Tilsett det tørre og våte annehver gang til alt er brukt opp. (du skal kun bruke to og en halv desiliter av chaimelken, resten brukes til å dynke kakebunnene etter at de har stekt).
  • Fordel røren i to 20 centimeter store former dekket med bakepapir.
  • Stek midt i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter til kakene er gjennomstekt. La kakene avkjøles. Bruk en skje og dynk hver av bunnene med litt av chaimelken, så de ikke blir tørre. La alt kjøles ned, før du fyller med glasur.
  • Kremostglasur
  • Krem sammen smør og kremost – det er viktig at begge er romtemperert. La blandingen bli helt myk.
  • Sikt i melis, og hell i vaniljeessens. Rør godt. Tilsett melk litt av gangen til glasuren har en myk og stabil konsistens.
  • Fyll glasur mellom kakebunnene. Dekk kaken med resten av glasuren. Pynt med det du måtte ønske. Et lett dryss med kanel er veldig dekorativt.
 

5 Comments

  1. Denne så veldig god ut! Jeg har ikke 20cm former, Kan jeg bruke en større form og ikke lage 2 separate?

     
    • Hei
      Ja, det går helt fint. Kaken blir da noe flatere, men hvis du bruker en 22-24 centimeters form burde det fortsatt være mulig å dele den i to. Eventuelt ta mer glasur på toppen og rundt🙂
      Hilsen Lina

       
  2. Maiken Jacobsen

    Hva om jeg ganger den med halvannen? Og 22-24 form?

     
  3. Maiken Jacobsen

    Hva om jeg ganger den med halvannen? Og 22-24 form…?

     

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*