krydderkake med sjokolade

Krydderkake med sjokolade

En god, saftig og enkel krydderkake med sjokolade.

Denne kaken er en nydelig, klassisk krydderkake med smak av nellik, ingefær og kanel. Kaken kan spises som den er, eller dekkes med smeltet sjokolade. Det er også nydelig med sjokoladebiter i deigen. Dersom du heller vil lage en kremostglasur, finner du oppskriften på det her.

Det er noe med høsten og kulden som kommer med denne årstiden. Det gjør faktisk at jeg endrer “kakehumør”, og får lyst på mørkere kaker fulle av smak som krydder- og sjokoladekake. Denne oppskriften kombinerer både krydder og sjokolade, og er dermed midt i blinken for kalde høstdager.

I oppskriften har jeg brukt en blanding av kanel, allehånde, kardemomme, ingefær og nellik, men bytt gjerne om og smak til. Dersom du ikke har allehånde, kan det for eksempel erstattes med litt mer kanel og nellik. Noen liker ikke nellik, men vil heller ha mer ingefær og kanel. Det er helt valgfritt, men smak gjerne på røren før kaken stekes, så du eventuelt kan justere smakene noe.

Krydderkake med sjokolade

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

12

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

50

minutes
Til sammen

1

hour 

5

minutes

En enkel og klassisk krydderkake med sjokolade og glasur.

Ingredienser

  • 3 desiliter melk

  • 1 desiliter rømme

  • 1,5 teskje vaniljeessens

  • 300 gram hvetemel

  • 2 teskjeer bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 2 teskjeer kanel

  • 1 teskje kardemomme

  • 1/2 teskje allehånde

  • 1/4 teskje nellik

  • 1 teskje ingefær, tørket

  • 170 gram smør, romtemperert

  • 220 gram brunt sukker

  • 3 egg

  • 50 gram sjokoladeknapper, eller hakket sjokolade

  • Sjokoladeglasur
  • 100 gram kokesjokolade

  • 2 spiseskjeer smør

  • En klype salt

Fremgangsmåte

  • Rør sammen melk, rømme og vaniljeessens. Bland så alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Krem sammen smør og sukker. Tilsett ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang.
  • Hell vekselsvis inn litt av det våte (melkeblandingen), og litt av det tørre. Når alt er blandet smak på deigen, og tilsett eventuelt mer krydder. Rør inn sjokoladebitene.
  • Fyll deigen i en smurt form, og stek på 180 grader i 50-60 minutter. Sjekk med en kakenål om kaken er gjennomstekt, før du tar den ut av ovnen.
  • La kaken avkjøles før den pyntes med glasur.
  • Sjokoladeglasur
  • Smelt sjokolade og smør sammen i vannbad. Tilsett salt, og rør godt. Fordel sjokoladen over kaken og dryss på hakket sjokolade.

Tips

  • Jeg brukte en rundt spiralform, men kaken kan gjerne lages i brødform, langpanne eller vanlig rund form. Steketiden vil da variere noe i forhold til tykkelsen på kaken.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*