kryddermuffins

Kryddermuffins

Nydelige kryddermuffins med smak av julens krydder – kanel, ingefær og nellik. Toppet med glasur med brunet smør.

kryddermuffins

Disse muffinsene er farlige gode. De er laget basert på min oppskrift på krydderkake, og toppet med en fantastisk god glasur som er laget med brunet smør. Det vil si at du smelter smøret helt til det begynner å bli brunt, tar det av varmen og lar det stivne, før du bruker det avkjølte smøret som normalt i glasuren. Denne prosessen gir glasuren en varm og nøtteaktig smak, og anbefales på det varmeste, men man kan selvsagt også bruke vanlig, romtemperert smør.

Oppskriften er nok til 16 muffins, eller én stor kake, men kan også godt halveres.

Kryddermuffins

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

16

stykker
Forberedelse

25

minutes
Steketid

22

minutes
Til sammen

47

minutes

Kryddermuffins med smak av kanel, ingefær og nellik.

Ingredienser

  • Muffins
  • 2,5 desiliter melk + 2 poser chai-te (chai-teen kan sløyfes)

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt

  • 300 gram hvetemel

  • 2 teskjeer bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 1 1/2 teskje kanel

  • 1 teskje kardemomme

  • 1/2 teske allehånde

  • 1/4 teskje nellik

  • 1 teskje ingefær, malt

  • 170 gram smør, romtemperert

  • 150 gram hvitt sukker

  • 100 gram brunt sukker

  • 3 egg

  • Glasur
  • 115 gram smør, smeltet og brunet

  • 125 gram kremost naturell, romtemperert

  • 250 gram melis, siktet

  • 1,5 spiseskje lønnesirup

  • En klype salt

Fremgangsmåte

  • Muffins
  • Chai-melk: Kok opp melken og legg i de to teposene. La dem trekke i melken i 10-15 minutter før teposene tas ut og kastes. Bland inn vaniljeessens, og la melken avkjøles før bruk.
  • Bland sammen alt det tørre i en bolle (hvetemel, salt, bakepulver og krydder).
  • Krem sammen smør og sukker (hvitt og brunt) i par minutter til det er godt blandet.
  • Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang.
  • Mens maskinen går på lav hastighet, hell i en tredjedel av det tørre. Deretter en tredjedel av chaimelken. Tilsett det tørre og våte annehver gang til alt er brukt opp.
  • Fordel røren i 16 muffinsformer – cirka halvfulle. (Bruker du muffinsbrett, kan du ha i litt mer røre fordi de ikke vil skli utover formene) Stek på 175 grader i 20-25 minutter. (mine var ferdige etter 22 minutter, men dette kan variere fra ovn til ovn) La muffinsene avkjøle helt før de pyntes med glasur.
  • Glasur
  • Begynn med å brune smøret: Smelt smøret i en liten kjele, helt til det begynner å brune. Dette tar ikke lang tid, så følg med nøye i denne prosessen så smøret ikke blir brent. Når det har begynt å bli brunt, hell det over i en bolle, og la avkjøle helt til det er fast. La det deretter bli romtemperert.
  • Krem sammen smør og kremost i en bakemaskin til alt er mykt og uten klumper. Sikt melis og tilsett. Helt til slutt bland inn lønnesirup og salt. Kjør i ett minutt på høy hastighet.
  • Ha glasuren over i en sprøytepose og dekorer muffinsene, eller bruk en kniv til å gjøre dette. For farger på glasuren – se tips under.

Tips

  • For å få to farger i glasuren. Farg halvparten av glasuren med grønn konditorfarge, og den andre halvparten med rød i en annen bolle. Legg en stripe med hver glasurfarge ved siden av hverandre på plastfolie. Rull plastfolien sammen og ha i en sprøytepose. Dekorer som vanlig.
  • Valv av muffinsformer er alfa omega. Styr gjerne unna “vanlige” former som gir lite støtte til muffinsene. Litt mer “stødige” papirformer med kant fås kjøpt på Nille. Anbefaler også på det varmeste å investere i et muffinsbrett!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*