appelsinkylling

Kylling i appelsinsaus

Kinesisk “sticky orange chicken” er kylling i appelsinsaus. En syndig liten godbit med friterte kyllingbiter, dekket med en søt og syrlig appelsinsaus.

appelsinkylling

Dette er absolutt ikke slankemat, men er i min mening verdt kaloriene. Server gjerne med ris, salat og dampet grønt.

appelsinkylling

Jeg har her valgt å bruke lårfilet av kylling fordi jeg synes den har mer smak, men kyllingbryst går også helt fint.

Kylling i appelsinsaus

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: AsiatiskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

30

minutes
Steketid

10

minutes
Til sammen

40

minutes

Fritert kylling med appelsinsaus.

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet, skåret i biter

  • 2 egg, pisket

  • 3 spiseskjeer hvetemel

  • 3 spiseskjeer maizenna

  • Salt og pepper

  • Olje til fritering

  • Appelsinsaus
  • Saft av to appelsiner, cirka 3 desiliter

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 70 gram brunt sukker

  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik

  • 1,5 teskje soyasaus

  • 1 stor teskje fersk ingefær, revet

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1/2 teskje chiliflak

  • 1 spiseskje maizena, blandet ut i 1/2 desiliter vann

Fremgangsmåte

  • Appelsinsaus
  • Start med å lage sausen. Visp alle ingrediensene, unntatt maizena, sammen i en kjele. Kok opp på medium varme og rør av og til. La koke i 3-4 minutter.
  • Rør ut en spiseskje maizenna i cirka en halv desiliter vann, og hell oppi sausen. La sausen småkoke i et par minutter til den tykner. Smak til med eventuelt mer sitrus, chili eller salt.
  • Kylling
  • Skjær kyllingen i mindre biter. Bruker du lårfilet, så skjær disse i to, eller et kyllingbryst i 4-5 biter.
  • Visp sammen eggene med en gaffel, og ha over i en bolle.
  • Bland hvetemel, maizena og litt salt i en annen bolle.
  • Varm oljen i en gryte med tykk bunn. (Om oljen er varm nok, kan du sjekke ved å bruke en tresleiv og dyppe den ned i oljen. Begynner det å bruse og boble rundt den, er det klart.) Oljen burde rekke 8-10 centimer opp i gryten, men du trenger ikke å fylle den helt.
  • Dypp kyllingbitene først i egg, og deretter i melblandingen, før du steker dem i oljen. Stek i rundt 2-3 minutter på hver side til den er brun. Ha deretter kyllingen over på et brett dekket med tørkerull, for å la den dryppe av seg.
  • Hell over saus og server kyllingen med ris eller salat. Dryss gjerne over ristede sesamfrø og finhakket vårløk.

Tips

  • Vent med å helle over sausen til rett før servering, eller eventuelt ved bordet. Da holder kyllingen seg “crispy”.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*