Saftige og gode kyllingkjøttboller med karri-ris og grønnsaker er en sunn og god middag, som lages på under en halvtime.
Kyllingkjøttbollene lages på samme måte som vanlige kjøttboller, men jeg liker å bruke kyllingfilet og finhakke den i en foodprocessor i stedet for å kjøpe kyllingkjøttdeig. Da vet du at du spiser rent og fint kjøtt, og du kan selv bestemme hvor fint- eller grovmalt du ønsker kjøttet.

Når det kommer til krydder, kan man bruke det man liker best selv, og jeg har brukt muskatnøtt, karri og gurkemeie i tillegg til salt og pepper.
Størrelsen på kjøttbollene er selvsagt også valgfritt. Dersom du lager dem ganske små, holder det å steke dem i pannen, men dersom det er litt størrelse på dem (som mine), så la dem steke ferdig i stekeovnen. Test gjerne én og sjekk at de er ferdig, før du serverer.
Her finner du oppskriften på vanlige kjøttboller med karbonadedeig, og her er en oppskrift med fetaost.
Kyllingkjøttboller
Course: MiddagDifficulty: Lett4
porsjoner10
minutes12
minutes22
minutesSaftige og sunne kyllingkjøttboller laget med rent filetkjøtt.
Ingredienser
150 gram lyst brød (brødskive uten skorper, pølsebrød, brioche etc)
1-1,5 desiliter melk
600 gram kyllingfilet, bryst eller lår
1 egg
1,5 teskje karripulver
1/2 teskje gurkemeie
1/2 teskje malt muskat
1 teskje salt + litt fersk pepper
Fremgangsmåte
- Skjær av eventuelle skorper av brødet, og riv det i biter. Legg bitene i en bolle/skål, og hell over melk så det dekker brødet.
- Skjær kyllingfileten i mindre biter, og ha over i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør i noen sekunder til kjøttet er kuttet i passe store biter. (smak og behag hvor fint du ønsker det)
- Hell vekk eventuell overflødig melk, og ha det myke brødet sammen med kjøttet i kjøkkenmaskinen. Tilsett egg og krydder, og kjør til alt er godt og blandet.
- Form massen til kyllingkjøttboller ved hjelp av en skje, og stek i litt olje på medium høy varme i noen minutter til alle sidene er gyllenbrune. (Vil du ha ekstra crispy kanter, så ha i litt smør også)
- Dersom kyllingkjøttbollene er store, kan det være nøvendig å steke dem ferdig i ovnen. Skjær en i to, og sjekk om den er gjennomstekt. Dersom de ikke er helt ferdig, ha dem over i en ildfast form eller på et stekebrett og stek i 5-10 minutter på 180 grader.
- Server gjerne med ris og dampede grønnsaker, og lag en saus av restene fra stekepannen. Stek ut pannen med litt vann eller eplejuice og tilsett litt sennep (dijon), worcestershiresaus eller ketchup og fløte. Kok opp, og hell over kjøttbollene før servering.
Tips
- Friske urter, fetaost eller revet parmesan er også gode tilsetninger i kjøttbollene.
- Spe på med litt hvetemel hvis kjøttblandingen blir for løs.