kyllingnuggets

Kyllingnuggets

Hjemmelagde, crispy kyllingnuggets med brødsmuler og timian er en deilig utskeielse for hele familien.

Kyllingnuggets er for mange en syndig god matbit når man stikker innom fast food-restauranter, men lager du dem selv hjemme er de enda mer juicy og kan nytes med litt bedre samvittighet.

Dette er også en glimrende måte å bruke opp gammelt brød, gjerne hvitt brød eller loff. Skjær av skorpene, og skjær dem fint i en kjøkkenmaskin. Smakssett gjerne med salt, paprikapulver og timian, eller andre krydder etter ønske.

Pass på at oljen er varm nok når du legger i kyllingbitene, og stek til de er gyllenbrune. Nyt kort tid etter servering, mens nuggetene er varme og sprø.

Ønsker du et større måltid som minner om nuggets, kan jeg anbefale disse uimotståelige kyllingburgerne.

Kylling-nuggets

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

18

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

35

minutes

Sprø og saftige kyllingnuggets laget med egg og brødsmuler.

Ingredienser

  • 3 store kyllingfileter, uten skinn og bein

  • 2 egg, vispet sammen

  • 4 desiliter brødsmuler

  • 3 kvister frisk timian

  • 2 teskjeer paprikapulver

  • 1 teskje salt

  • 1/2 liter solsikke- eller soyaolje

Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingfiletene i mindre biter. Prøv å få bitene cirka like store.
  • Ha brødsmulene over i en dyp skål. (dette lages ved å skjære opp gammelt brød, uten skorpe, i en kjøkkenmaskin med knivblad)
  • Finhakk timian og bland i brødsmulene. Tilsett også paprikapulver og salt i brødblandingen. Rør godt.
  • Varm oljen i en tykkbunnet kjele eller en wok-panne. Oljen er varm nok når du dypper i en tresleiv og det bobler skikkelig.
  • Dypp kyllingbitene først i eggeblandingen, og så i brødsmulene. Stek 3-4 stykker samtidig. Følg godt med og snu dem når de begynner å bli gyllenbrune. Det tar vanligvis et par minutter på hver side. Følg også med på varmen, og skru ned temperaturen om oljen blir for varm.
  • Legg de ferdigstekte nuggetene på et fat dekket med kjøkkenpapir, som suger til seg overflødig olje. Dryss gjerne over litt salt mens de fortsatt er varme. Server for eksempel med potetmos, ris eller salat.

Tips

  • Lag gjerne en enkel dippingsaus ved å blande like deler ketchup og BBQ-saus. Smak til med chilisaus som sriracha.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*