kyllingsalat med quinoa

Kyllingsalat med quinoa

En deilig kyllingsalat med quinoa og en frisk honning- og sennepsdressing.

Dette er for meg den perfekte lunsjen – sunn, mettende og full av gode smaker. Salaten har stekt kyllingbryst, salat, fennikel, eple og en lettvint og enkel dressing som frisker opp hele måltidet.

Denne enkle dressingen er så god! Med både honning, sennep og eddik er den søt, salt og syrlig på samme tid. Jeg bruker denne dressingen på store deler av mine salater, og den er og blir en stor favoritt. Jeg liker å blande den inn i salaten, før jeg legger på quinoa og kylling. Men spar gjerne noen teskjeer med dressing til kyllingbrystene også.

Quinoa gjør at retten metter litt ekstra, men kan også erstattes av ris eller pasta. Har du ikke kylling, kan du for eksempel bruke kokte egg. Jeg anbefaler den økologiske kyllingen fra Hovelsrud gård som kan kjøpes på Kiwi (ikke spons), den er god og saftig.

Trenger du mer lunsj-inspirasjon, kan jeg anbefale disse oppskriftene:

Kyllingsalat med quinoa

Recipe by Frøken FysenCourse: LunsjDifficulty: Lett
Serverer

2

stykker
Forberedelse

10

minutes
Steketid

15

minutes
Til sammen

25

minutes

En frisk og god kyllingsalat med quinoa og honningdressing.

Ingredienser

  • 1 kyllingfilet, delt i to på langs

  • Olivenolje, til steking

  • 2 desiliter quinoa, kokt

  • 1 hjertesalat

  • 1/4 fennikel, skåret i tynne skiver

  • 1 eple, skåret i tynne skiver

  • 1 desiliter rødkål, finskåret

  • 1 spiseskje persille, finhakket

  • Dressing
  • 3 spiseskjeer olivenolje

  • 1 spiseskje eplesidereddik

  • 1 teskje dijon-sennep

  • 1 stor teskje flytende honning

  • 1 teskje sitronsaft

  • 1/4 teskje salt + litt fersk pepper

Fremgangsmåte

  • Del kyllingbrystet i to på langs, så du får to tynnere fileter. (du kan ta av skinnet, men det gir veldig god smak) Krydre med salt og pepper, og stek på høy varme i et par minutter på hver side i en panne med litt olivenolje.
  • Kok opp quinoa etter anvisning på pakken. Ha gjerne litt buljong i kokevannet for ekstra smak.
  • Skjær fennikel, eple og kål i tynne strimler. Skjær opp salat, og bland alt sammen. Finhakk persille og bland inn i salaten.
  • Rør sammen alle ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper. Bland dressingen inn i salaten. Legg quinoa i bunnen av hver bolle eller tallerken, legg så salaten over. Skjær kyllingbrystet i tynne strimler, og dander på toppen. Ha gjerne litt ekstra dressing på kyllingen. Enjoy.

Tips

  • Bruk det du måtte ha av salat og grønnsaker, men skjær gjerne alt i like tynne biter.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*