Kyllingsalat

En god og mettende kyllingsalat med mør kylling, yoghurtdressing, karri og mais.

Dette er en deilig og litt sunnere kyllingsalat som gjør frokost og lunsj litt mer luksuriøs. Karripulver gir litt ekstra sting.

Kyllingsalat

Recipe by Frøken FysenCourse: Frokost, LunsjCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Serverer

4

stykker
Forberedelse

20

minutes
Koketid

15

minutes
Til sammen

35

minutes

Kyllingsalat med posjert kyllingbryst, yoghurtdressing og mais.

Ingredienser

  • Posjert kylling
  • 3 kyllingfileter, delt i to på langs

  • 3 skiver sitronskall

  • 1 fedd hvitløk, knust

  • 5-8 pepperkorn

  • 1 stor teskje salt

  • 1 spiseskje hvitvinseddik

  • Salaten
  • 1/2 brokkoli, delt i mindre biter, stilken raspet

  • 5 spiseskjeer yoghurt naturell

  • 2 spiseskjeer majones

  • 1 teskje sitronsaft

  • 1/2 teskje salt

  • 1 teskje karripulver

  • 1 desiliter mais

  • 1/4 rødløk, finhakket

Fremgangsmåte

  • Posjert kylling
  • Legg kyllingfiletene i en stor kjele. Del dem i to hvis de er veldig tykke.
  • Fyll med vann til det akkurat dekker kyllingen. Tilsett aromater i vannet: sitronskall, hvitløk, pepperkorn, salt og hvitvinseddik.
  • Kok sakte opp på medium varme. Når det såvidt begynner å boble, sett ned til lav varme, dekk kjelen med lokk og la kyllingen trekke til den er mør – rundt 12-15 minutter. Avkjøl.
  • Kyllingsalat
  • Del brokkoli i mindre biter, og gi det et raskt oppkok. Rist av vannet.
  • Rør sammen yoghurt, majones, sitronsaft, salt og karripulver.
  • Bland godt og tilsett finhakket rødløk, mais, brokkoli og finhakket kylling. Server gjerne med toast og avokado.

Tips

  • Legg kyllingsalaten i salatblader og server som en forrett.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*