Kyllingvinger med smak av sitrus

Deilige og spicy kyllingvinger med asiatiske smaker blir en ypperlig lunsj eller middag sammen med en sprek salat.

Kyllingvinger hører sommeren til. Dessverre er de man får kjøpt ferdig i butikken, gjerne tørre og altfor salte. Derfor er det mye bedre å lage dem selv!

Denne marinaden henter inspirasjon fra det vietnamesiske kjøkken, med smak av sitrongress og lime. Honning gjør kyllingen ekstra saftig og “sticky”.

Detaljer

Serverer

3-4

Forberedelse

30-40 minutter

Steketid

20-30 minutter

Ingredienser:

  • 15-20 kyllingvinger

Marinade:

  • 2 sitrongress, nederste delen finhakket 
  • 3 hvitløksfedd, finhakket 
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 spiseskje fersk ingefær, finhakket 
  • 2 teskjeer fersk rød chili, finhakket 
  • 1 spiseskje fiskesaus
  • 1 spiseskje sesamolje
  • Saften av 1/2 lime  
  • 1 spiseskje hoisinsaus 
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 teskje salt

Salat: 

  • 1/4 rødkål, skåret i tynne strimler 
  • 1 hjertesalat, skåret i tynne strimler 
  • 1 avokado, skåret i små biter
  • 1 gulrot, skåret i tynne strimler med mandolin eller ostehøvel 
  • 1/2 agurk, skåret i tynne strimler med mandolin eller ostehøvel 

Dressing: 

  • 1 spiseskje sennep 
  • 1 spiseskje honning
  • 1,5 spiseskje olivenolje 
  • 1,5 spiseskje eplesidereddik (alternativt kan du bruke hvitvinseddik) 
  • Saften av en halv sitron
  • Salt og pepper 

Dipsaus:

  • 1 desiliter rømme
  • 2 teskjeer chilisaus
  • Saften av 1/2 lime

Fremgangsmåte:

  1. Start med sitrongresset. Skjær av den nederste harde biten, og den lange tynne toppen. Knus sitrongresset med den butte siden av en kniv, og ta av de ytterste lagene. Finhakk resten, og ha i en kjøkkenmaskin eller blender. 
  2. Finhakk hvitløksfedd, sjalottløk, ingefær og chili. Ha oppi kjøkkenmaskinen sammen med sitrongress. Tilsett også fiskesaus, sesamolje og limesaft, og kjør blandingen til en tyktflytende marinade. Tilsett 1-2 teskjeer vann om nødvendig.  
  3. Ha over i en skål. Tilsett hoisinsaus, honning og salt. Bland godt, og hell over kyllingvingene. All kyllingen skal være dekket av sausen.
  4. La stå til marinering i et par timer. Gjerne over natten.
  5. Kle en langpanne med bakepapir. Legg over en rist, og plasser kyllingvingene utover risten. Har du ingen rist, kan de legges rett på et stekebrett med bakepapir, men snu da litt på kyllingvingene underveis i stekingen.
  6. Stek midt i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter. Kyllingen er ferdig når den er gyllenbrun, og kantene begynner å bli sprø.
  7. Server gjerne med salat og dipsaus.

Se nederst på siden for detaljert bildegalleri.

Salat:

  • Skjær opp rødkål, salat og avokado, og riv gulrot og agurk i fine strimler. Bland alt sammen i en bolle, og hell over dressing. Se oppskrift under.

Salatdressing:

  • Rør sammen sennep, honning, olivenolje, eplesidereddik og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. 

Dipsaus:

  • Bland alt sammen i en liten skål, og bruk som dipsaus til kyllingvingene.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*