Laksetaco med avokadokrem

En sunnere versjon av fredagstacoen – som er lov å nyte på en vanlig hverdag.

Denne retten er en enkel lunsj eller middag, som lages i en fei. Myk avokadokrem med limesaft, og dråper med chilisaus gir retten et ekstra sting. At tacoen også er full av sunt fett og proteiner er en ekstra bonus.

Laksetaco med avokadokrem

Recipe by Frøken FysenCourse: Middag, LunsjDifficulty: Lett
Serverer

4

Forberedelse

15

minutes
Steketid

30

minutes
Total time

45

minutes

En sunnere taco fylt med grønnsaker og krydret fisk.

Ingredienser

  • 360 gram laks (en liten pakke med Salma-laks)

  • 2 spiseskjeer tacokrydder

  • 1 stor avokado

  • 1 lime

  • 1 boks mais

  • 1 vårløk, finhakket

  • Ruccolasalat

  • 4-6 Tortilla-lefser (gjerne de som er en blanding av hvete og mais)

  • 1 mango, skåret i mindre firkanter

  • 1/2 beger Crème fraîche

  • Chilisaus

  • En liten bunt fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Ha laksen over i en ildfast form. Skvis over litt limesaft, og gni over- og undersiden inn med tacokrydder. Stek på 180 grader i 15-20 minutter.
  • I mens lager du avokadokremen: Ta kjøttet ut av avokadoen, og mos mykt med en gaffel. Tilsett 1 spiseskje limesaft og salt etter smak. Rør godt og sett til side.
  • Stek mais og finhakket vårløk raskt i en stekepanne på høy temperatur i 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper. (dette må ikke stekes, men kan gjøres for å gi litt ekstra konsistens)
  • Bland crème fraîche med 1 spiseskje limesaft, og rør godt.
  • Ta laksen ut av ovnen. (Den er ferdig når det er lett å dele den opp med en gaffel)
  • Varm tacolefsene i ovnen etter anvisning på pakken. Smør et tykt lag avokadokrem utover tortillaen. Legg på ruccola-salat og laks og strø over mais og mango. Topp det hele med crème fraîche, chilisaus og koriander.

Tips

  • Bruk gjerne andre typer fisk eller grønnsaker på tacoen. Kan også fint lages med kylling.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*