Landbrød med parmaskinke og bakt fiken

Et perfekt smørbrød når du har tid og lyst til å unne deg noe ekstra godt!

Kjøpte nylig noen flotte dyplilla fiken som nærmest lyste mot meg i butikken. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke de til, men fant ut at de kunne bli en ypperlig følgesvenn for ekstra god skinke og ost.

I denne oppskriften har jeg bakt fiknenene i ovnen i en blanding av honning, olivenolje og balsamicoeddik. Smaken ble nydelig. Lag gjerne noen ekstra, da disse forsvinner fort!

Landbrød med bakt fiken, parmaskinke og manchego

Recipe by Frøken FysenCourse: LunsjDifficulty: Lett
Serverer

2

stykker
Forberedelse

5

minutes
Steketid

10

minutes
Til sammen

15

minutes

Et smørbrød som gir deg søte, salte og syrlige smaker.

Ingredienser

  • 2 store skiver godt brød

  • 4 store fiken

  • 2 spiseskjeer olivenolje

  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik

  • 1 spiseskje honning

  • En klype flaksalt

  • 1 teskje finhakket rosmarin eller timian

  • 4 skiver parmaskinke eller annen god skinke

  • 4 skiver manchego-ost, skåret i tykke skiver

  • 4-5 valnøtter, grovt hakket

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme. Skjær fikenene i tykke skiver, og legg over i en ildfast form.
  • Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, honning, salt og finhakket rosmarin. Hell over fikenene, så alle er dekket av blandingen.
  • Stek i cirka 10 minutter til fikenene er saftige og karamelisert.
  • Dryss brødskivene med litt olivenolje, og legg på skinke og ost. Topp med fikenskiver, dryss over litt ekstra honning og balsamico, hakkede valnøtter og litt ekstra flaksalt.

Tips

  • Manchego kan også byttes ut med hvit geitost, brie eller en annen herlig ost.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*