Maiskaker

Søte og salte maiskaker med chili og stekt egg – en supergod og næringsrik lunsj.

Jeg var så heldig å få kjøpt nydelig fersk mais fra Prestrød gård på Nøtterøy. Maisen var søt og god, og passet perfekt til å lage maiskaker. Dette er ikke en veldig vanlig rett i Norge, men i Amerika er de kjent som “corn fritters”.

Søtt, salt og litt sterkt – og veldig enkelt. Røren lager du på under fem minutter. Topp gjerne retten med et stekt egg med rennende plomme, og litt finhakket chili.

Maiskaker

Recipe by Frøken FysenCourse: LunsjDifficulty: Lett
Lagermaiskaker
Forberedelser

15

minutes
Steketid

15

minutes
Til sammen

30

minutes

Stekte maiskaker med søt og sprø maiskorn og chilisaus.

Ingredienser

  • 220 gram mais (maiskorn fra cirka 2 maiskolber)

  • 100 gram hvetemel

  • 1 teskje sukker

  • 1/2 teskje salt

  • 1 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje chilisaus

  • 2 desiliter melk

  • 1 egg

  • En bunt frisk gressløk, finhakket

  • Smør og olje til steking

Fremgangsmåte

  • Kok maisen i 10-12 minutter i lettsaltet vann, dersom du bruker fersk mais. Skjær så av maiskornene. Ta eventuelt maisen ut av boksen, og hell av laken.
  • Rør sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver. Bland melk, egg og chilisaus, og bland dette sammen med de tørre ingrediensene.
  • Tilsett maisen, og bland godt.
  • I en stekepanne med olivenolje og smør – stek små lapper (som amerikanske pannekaker) i 1-2 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
  • Server gjerne med stekt egg og finhakket chili og gressløk.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*