Søte og salte maiskaker med chili og stekt egg – en supergod og næringsrik lunsj.
Jeg var så heldig å få kjøpt nydelig fersk mais fra Prestrød gård på Nøtterøy. Maisen var søt og god, og passet perfekt til å lage maiskaker. Dette er ikke en veldig vanlig rett i Norge, men i Amerika er de kjent som “corn fritters”.
Søtt, salt og litt sterkt – og veldig enkelt. Røren lager du på under fem minutter. Topp gjerne retten med et stekt egg med rennende plomme, og litt finhakket chili.
Maiskaker
Course: LunsjDifficulty: Lett15
minutes15
minutes30
minutesStekte maiskaker med søt og sprø maiskorn og chilisaus.
Ingredienser
220 gram mais (maiskorn fra cirka 2 maiskolber)
100 gram hvetemel
1 teskje sukker
1/2 teskje salt
1 teskje bakepulver
1/2 teskje chilisaus
2 desiliter melk
1 egg
En bunt frisk gressløk, finhakket
Smør og olje til steking
Fremgangsmåte
- Kok maisen i 10-12 minutter i lettsaltet vann, dersom du bruker fersk mais. Skjær så av maiskornene. Ta eventuelt maisen ut av boksen, og hell av laken.
- Rør sammen hvetemel, sukker, salt og bakepulver. Bland melk, egg og chilisaus, og bland dette sammen med de tørre ingrediensene.
- Tilsett maisen, og bland godt.
- I en stekepanne med olivenolje og smør – stek små lapper (som amerikanske pannekaker) i 1-2 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
- Server gjerne med stekt egg og finhakket chili og gressløk.