mandelboller

Mandelboller

Saftige mandelboller fylt med mandelmasse og kanel. Det skal godt gjøres å spise bare én!

Det er få ting som kan måle seg med å ta et brett med nystekte, velduftende boller ut av ovnen. Favoritten er kanelboller, men denne gangen ville jeg lage noe litt annerledes. Jeg er veldig glad i god, gammeldags fyrstekake, og bestemte meg for å fylle bollene med samme type mandelfyll som er i den gamle klassikeren. Resultatet ble myke og saftige boller med smak av nøtter og vanilje.

mandelboller

Når det kommer til bolledeigen har jeg testet mange ulike oppskrifter. Den som alltid gir best resultat, og som ikke krever verken smør eller melk, er oppskriften fra Godt Brød. Følg linken og prøv – du vil ikke angre!

Oppskriften på mandelmasse gir nok til cirka 12-14 boller. Lager du store porsjoner kan det være lurt å doble:)

Ønsker du flere oppskrifter med mandler, kan jeg anbefale disse:

Mandelkake med smuldrettopp

Mazariner med mandel og sitron

Mandelsmør

Hjemmelaget marsipan

Mandelboller

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeDifficulty: Lett
Lager

13

boller
Forberedelse

10

minutes
Steketid

10

minutes
Hviletid

120

minutter
Til sammen

2

hours 

20

minutes

Mandelboller fylt med deilig mandelmasse og toppet med melis og mandelflak.

Ingredienser

  • Bolledeig
  • Se linken til Godt Brød i beskrivelsen over

  • Mandelfyll
  • 75 gram malte mandler

  • 75 gram melis

  • 1 stor eggehvite

  • 1/2 teskje mandelessens (kan sløyfes)

  • 1/2 teskje vaniljeessens

  • 1/4 teskje salt

  • 2-3 teskjeer kanel

Fremgangsmåte

  • Rør sammen malte mandler, melis, eggehvite, mandelessens, vaniljeessens og salt. Det skal bli en klebrig og klissete røre. Er den for løs, så tilsett mer malte mandler. Dersom den er for fast, tilsett mer eggehvite.
  • Lag bolledeigen ved å følge fremgangsmåten i oppskriften til Godt Brød. Når deigen er ferdig hevet, kjevle den ut til et rektangel.
  • Smør mandelfyllet jevnt over deigen, dryss over kanel, og rull deigen til en pølse. Skjær i biter slik som du ville gjort med kanelboller.
  • La etterheve i rundt en time på et stekebrett dekket med bakepapir.
  • Stek bollene slik det står i Godt brød-oppskriften, og la dem kjøles ned. Når de er kalde dekkes de med melisglasur og skivede mandler.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*