Mandelkake med smuldretopp

En nydelig og saftig mandelkake med amaretto, ricotta og vanilje.

Jeg får aldri nok av det italienske kjøkkenet, og denne kaken har alle de gode smakene fra Italia. Mandelmelet gjør kaken saftig, og ricotta-fyllet er prikken over i-en.

Kaken har en sterk smak av amaretto, som er en nydelig mandell-likør. Tre lag høres kanskje mye ut, men kaken er raskt å lage. En ekstra bonus er at huset dufter herlig mens kaken steker.

Mandelkaken smaker aller best avkjølt med et kopp sterk kaffe.

Enjoy!

Mandelkake med smuldretopp

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

12

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

45

minutes
Til sammen

1

hour 

5

minutes

En saftig mandelkake fylt med ricotta og toppet med mandler og kjeks.

Ingredienser

  • 180 gram smør, romtemperert

  • 200 gram sukker

  • 3 egg, romtemperert

  • 1 desiliter amaretto (italiensk mandellikør) 

  • 1/4 teskje mandel-essens

  • 1 teskje vaniljeekstrakt 

  • 1,5 desiliter naturell yoghurt

  • 200 gram hvetemel

  • 100 gram mandelmel

  • 1/2 teskje bakepulver 

  • 1/2 teskje natron 

  • 1/4 teskje kardemomme

  • En klype salt

  • Fyll
  • 250 gram ricotta

  • 1 egg

  • 50 gram sukker

  • 1 teskje vanilje-essens

  • 1 teskje revet sitronskall

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • Smuldretopp
  • 5 havrekjeks

  • 1 spiseskje sukker

  • 1 spiseskje mandelmel

  • 2 spiseskjeer amaretto

  • 1 teskje kanel

  • 1 desiliter skivede/hakkede mandler

Fremgangsmåte

  • Krem smør og sukker. Tilsett ett egg av gangen, rør mellom hver gang. Bruk en slikkepott og skrap deigen ned fra sidene, så alt blir godt blandet. 
  • Ha så i amaretto, mandelekstrakt, vaniljeessens og yoghurt. 
  • Bland sammen de tørre ingrediensene, og hell gradvis inn i deigen mens maskinen går på lav hastighet. Bland til alt så vidt er blandet.
  • Lag fyllet og smuldretoppingen som beskrevet under. Bruk en stor rundt form, eller en liten langpanne. Ha halvparten av kakedeigen over i formen, og glatt ut med en slikkepott.
  • Legg fyllet over det første laget med kakedeig, og smør det jevnt utover. Topp så med resten av kakedeigen, og strø over smuldretoppingen.
  • Stek på 175 grader i 45 – 50 minutter til kaken er gjennomstekt. Det kan være lurt å legge et bakepapir over toppen av kaken etter 15-20 minutter, så kjekstoppen ikke brenner seg. Smaker best avkjølt.
  • Fyll
  • Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott til en glatt røre.
  • Smuldretopp
  • Knus kjeksene, og bland sammen med sukker, mandelmel, amaretto, kanel og skivede mandler.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*