marengs-juletre

Marengs-juletre

Sukkersøte små marengsjuletrær er morsomt å lage sammen med barna i julen, og blir en perfekt gave om du pakker dem pent inn. De er veldig lette å lage, og alt du trenger er sukker, eggehvite og konditorfarge. Eventuelt også noe strø til pynt om du ønsker det.

marengs-juletre

Sukker og eggehvite piskes sammen til stiv marengs, og farges grønn med konditorfarge (jeg brukte denne grønne fra Cacas), før juletrærne sprøytes på et stekebrett dekket med bakepapir. Du kan eventuelt også festen en pinne på hver, men det er ikke nødvendig. Bruker du pinne, så legg disse på stekebrettet før du sprøyter over marengsen.

Andre deilige og spiselige gaver er:

Marengs-juletre

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

8

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

1

hour 

40

minutes
Til sammen

1

hour 

55

minutes

Søte, grønne marengsjuletrær er morsomme å servere i høytiden.

Ingredienser

  • 2 eggehviter

  • 160 gram sukker

  • Noen dråper sitronsaft

  • Litt grønn konditorfarge

  • Pynt eller strø etter ønske

Fremgangsmåte

  • Bland eggehvite og sukker i en ildfast bolle, og varm opp over varmbad mens du rører. Fortsett til alt sukkeret er oppløst (test blandingen mellom tommel og pekefinger).
  • Ha eggeblandingen over i en bakemaskin med ballongvisp, og pisk til stiv marengs på høy hastighet. Tilsett noen dråper sitronsaft underveis. Marengsen er ferdig når den er blank og former stive topper.
  • Tilsett grønn konditorfarge, og rør inn med en slikkepott.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg klar pinner (hvis du bruker). Ha marengsen over i en sprøytepose og sprøyt juletrær. Begynn øverst med litt marengs, og lag treet større etter hvert. Pynt så med strø og/eller glitter, og stek i ovnen på 120 grader i 90 – 120 minutter. Sjekk at marengsen er helt stiv, før du tar dem ut av ovnen.
  • La avkjøle, og fjern så forsiktig fra stekebrettet. Pass på at ikke noe bakepapir har klistret seg fast. Pakk inn, og gi som gaver, eller oppbevar dem i en kakeboks.

Tips

  • Har du rester igjen som ikke blir spist kan disse smuldres opp og serveres som en del av desserten Eton Mess, eller som topping til is.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*