marshmallow-dessert

Marshmallow-dessert

En søt og deilig dessert med kjeks, syltetøy, hjemmelaget marshmallow og sjokoladetrekk.

Desserten krever litt innsats, men er utrolig god, og er gøy å lage sammen med barna. Kombinasjonen av sjokoladekjeks, syltetøy, silkemyk marshmallows og mørk sjokolade er til å få vann i munnen av, og er vel verdt tiden det tar å lage den. Dersom du ønsker en litt enklere variant, kan du bruke ferdiglagde kjeks, for eksempel Oreo, som base.

marshmallow-dessert

Jeg toppet den “voksne”-varianten med finhakkede pistasj-nøtter, mens barna fikk fargerikt strøssel. Desserten holder seg i en lufttett boks i kjøleskapet i rundt tre dager. (hvis den varer så lenge, for disse er farlig gode!)

Marshmallow-dessert

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Lager

15

stykker
Forberedelse

1

hour 
Steketid

12

minutes
Til sammen

1

hour 

12

minutes

Marshmallow-dessert med kjeks og sjokolade.

Ingredienser

  • Sjokoladekjeks (bunnen)
  • 100 gram smør, romtemperert

  • 75 gram melis

  • 1 eggeplomme

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 2 spiseskjeer melk

  • 170 gram hvetemel

  • 4 spiseskjeer kakaopulver

  • 1 klype salt

  • Fyll
  • 1 desiliter syltetøy

  • 3 ark gelatin

  • 3 eggehviter

  • 160 gram hvitt sukker

  • Topping
  • 250 gram kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Sjokoladekjeks
  • Krem sammen smør og melis. Tilsett eggeplommen og vaniljeekstrakt, og rørt godt.
  • Bland hvetemel, kakaopulver og salt. Tilsett litt mel i smørblandingen, så én spiseskje melk. Deretter litt mer mel, og så resten av melken. Rør inn resten av melblandingen, og rør alt til en fast deig.
  • Dekk deigen med plastfolie, og la hvile i kjøleskapet i 30 minutter, eller i fryseren i 10 minutter.
  • Kjevle deigen tynt (som pepperkakedeig) på et melet underlag. Bruk en rundt form eller glass (cirka 5 centimer) og trykk ut kjeks. Legg på et stekebrett med bakepapir, og stek i cirka 10-12 minutter på 175 grader. La avkjøle.
  • Fyll
  • Legg gelatinen i kaldt vann i cirka 10 minutter til den er myk.
  • Over vannbad – rør sammen eggehvite og sukker. Rør i dette med en ballongvisp mens blandingen varmes opp. Når sukkeret er løst opp, og blandingen begynner å skumme, ha den over i en bakemaskin med ballongvisp og pisk på høy hastighet.
  • Ha i ett og ett ark med gelatin. Rør på høy hastighet til marengsen danner stive tupper.
  • Topping og montering
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Ha marengsen over i en sprøytepose med åpen tipp eller stjernetipp (en plastpose med hull går også fint).
  • Ha en liten teskje med syltetøy på hver kjeks. Sprøyt over marengs, og sett i kjøleskapet i 10 minutter for å avkjøles.
  • Dypp kjeksen og marengsen i den smeltede sjokoladen til hele er dekket. Strø over kakestrø, hakkede nøtter eller glitter. La stå i kjøleskapet i cirka en halvtime før servering.

Tips

  • Bruk ferdiglagde kjeks for å spare tid og innsats.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*