marshmallow-kylling

Marshmallow-kyllinger

Marshmallow-kyllinger er en morsom aktivitet å gjøre sammen med de minste i påsken. Du trenger ikke mange ingredienser, og kommer langt med egg, sukker, sjokolade, gelatin og revet kokos. Kyllingene er søte og dekorative, og barna kommer til å elske å sette sitt unike preg på hver enkelt. De er også veldig gode:)

Oppskriften er nesten lik marshmallow-dessert, med unntak av pynten – så disse kan lages så “voksne” eller barnslige man bare vil. Vil du lage mer påskegodteri – sjekk ut denne oppskriften på hjemmelaget marsipan.

God påske😃

Marshmallow-kyllinger

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Lager

20

kyllinger
Forberedelse

30

minutes
Steketidminutes
Til sammen

30

minutes

Små søte påskekyllinger laget av marshmallow og sjokolade.

Ingredienser

  • 20 kjeks, for eksempel oreo, Marie-kjeks eller safari

  • 3 ark gelatin

  • 3 eggehviter

  • 160 gram hvitt sukker

  • 300 gram mørk kokesjokolade

  • 4-5 desiliter revet kokos

  • Noen dråper gul konditorfarge

  • Godteri, melisglasur eller bake-øyne til pynt

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinen i kaldt vann i cirka 10 minutter til den er myk.
  • Rør sammen eggehvite og sukker i en bolle over kokende vann. Vær forsiktig, og gjør dette steget uten barn. Rør det sammen med en ballongvisp, mens vannet koker opp.
  • Når sukkeret er løst opp (kjenn med fingrene), og blandingen skummer – ha den over i en bakemaskin med ballongvisp og pisk på høy hastighet i noen minutter. Tilsett ett og ett ark bløtlagt gelatin mens vispen går. Kryst ut vannet av gelatinen før den tilsettes. Marengsen er ferdig når den er blank, og former stive tupper.
  • Ha marengsen over i en sprøytepose med åpen tipp eller stjernetipp (en plastpose med hull går også fint). Sprøyt små kokosboller oppå hver sin kjeks. (kjeksen gjør det enklere å dyppe marengsen i sjokolade). Sett i kjøleskapet for å stivne, mens du smelter sjokolade.
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Bland noen dråper gul konditorfarge med litt vann (3-4 dråper) i en skål. Hell i kokosen, og bland dette godt sammen med hendene til alt er gult.
  • Dypp hver marengs i smeltet sjokolade. Bruk gjerne en skje og smør litt utover. Hell så over gul kokos, og dekorer med øyne og nebb. Sett i kjøleskapet til avkjøling i noen minutter før de spises.

Tips

  • Små kakekuler, pynt, og oppklipt godteri kan brukes som nebb og øyne. Det kan også fint sprøytes med melisglasur.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*