muffins med pasjonsfrukt

Muffins med pasjonsfrukt

Nydelige muffins med pasjonsfrukt er en drøm av en dessert! Dette er muffinsene du burde lage når du har litt ekstra tid. De krever litt innsats, men er mer enn verdt det i smak og nytelse.

muffins med pasjonsfrukt

Muffinsene er smakssatt med vanilje og limeskall, og fylles med en pasjonsfruktkrem. Denne minner om sitronkrem (lemoncurd), men med den syrlige smaken av pasjonsfrukt. Toppes med en søt vaniljeglasur som perfekt balanserer det syrlige fyllet.

muffins med pasjonsfrukt

Det er altså tre elementer – muffinsen, fyllet og glasuren. For å spare tid kan muffinsene eventuelt fylles med ferdiglaget syltetøy eller vaniljekrem, men jeg synes pasjonsfruktkremen er prikken over i-en.

muffins med pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt gir en nydelig og eksotisk smak som passer perfekt til muffinsene og gjør dem saftige og gode.

Jeg elsker muffins i alle fasonger og smaker, og kan også anbefale disse muffinsoppskriftene:

Sjokolademuffins med kaffeglasur

Peanutbutter og jelly muffins

Blåbærmuffins

Red velvet-muffins

Sitronmuffins

Muffins med pasjonsfrukt

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Lager

12

muffins
Forberedelse

40

minutes
Steketid

18

minutes
Til sammen

58

minutes

Vaniljemuffins fylt med pasjonsfruktkrem og glasur.

Ingredienser

  • Muffins
  • 175 gram smør, romtemperert

  • 150 gram sukker

  • Skall av 1 lime

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 3 egg

  • 170 gram hvetemel

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 3 spiseskjeer melk

  • Pasjonsfruktkrem
  • 4 pasjonsfrukt, innmat og frø

  • 3 spiseskjeer sitronsaft

  • 50 gram sukker

  • 3 eggeplommer

  • 5 spiseskjeer smør

  • Glasur
  • 120 gram smør, romtemperert

  • 200 gram melis

  • 2 spiseskjeer melk

  • 2 spiseskjeer limesaft

  • Saften av 1 pasjonsfrukt + litt melis

Fremgangsmåte

  • Muffins
  • Rør smør og sukker hvitt og luftig. Det tar cirka 3-4 minutter. Tilsett revet skall av en lime, og en teskje vaniljeekstrakt. Rør godt.
  • Ha oppi ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg.
  • Bland sammen hvetemel og bakepulver. Hell litt av gangen i røren, til alt er blandet inn. Helt til slutt har du i melken. Rør til alt er blandet.
  • Fyll muffinsformene halvfulle med røre.
  • Stek på 180 grader i 18-20 minutter til de er gyllenbrune og stekt i midten. La avkjøle.
  • Pasjonsfruktkrem
  • Ta ut innmaten fra pasjonsfruktene, og ha over i en bolle. Sil vekk frøene. Rør sammen pasjonsfruktsaft, sitronsaft og sukker i en gryte. Varm opp under omrøring til sukkeret har smeltet.
  • I en annen bolle rør sammen eggeplommene. Hell litt av den varme pasjonsfruktsausen i eggeplommene mens du rører kraftig med en ballongvisp. Dette gjøres for å unngå at eggene ikke skiller seg, og blir til eggerøre.
  • Hell litt og litt av den varme sausen inn i eggene under omrøring til alt er blandet sammen. Ha sausen tilbake i kjelen, og gi den et raskt oppkok. Rør hele tiden!
  • Rør inn smøret litt av gangen. Når sausen har begynt å tykne, ta gryten av platen, og hell sausen i en bolle. Legg på plastfilm, og la avkjøles før bruk.
  • Glasur
  • Rør smøret helt mykt i en kjøkkenmaskin i et par minutter. Det er viktig at smøret er romtemperert. Tilsett melis og rør godt sammen.
  • Rør inn melk og limesaft, og kjør et par minutter på rask hastighet til alt er godt og blandet.
  • Fyll glasuren i en sprøytepose for å dekorere muffinsene.
  • Helt til slutt
  • Når muffinsene er avkjølt lager du et lite hull i hver med en skje eller en epleutstikker. muffins
  • Fyll hullene med en stor teskje pasjonsfruktkrem.
  • Sprøyt glasur på hver muffins, og topp gjerne med en blanding av pasjonsfruktsaft og melis.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*