mumiepølser

Mumiepølser

Mumiepølser er veldig enkelt å lage, og barna vil elske det til Halloween-feiringen. Grillpølser med pinnebrøddeig eller butterdeig, stekt i ovn med øyne. Det er det hele! Disse kan være ferdig på under en halvtime, men er et morsomt innslag på fest, eller bare for å gi barna en “skummel” middag til Halloween.

mumiepølser

Dersom du bruker ferdig butterdeig – la deigen tine, og bruk så en pizzaskjærer til å lage remser i ulike tykkelser. Snur dem rundt pølsene, men la det være en liten åpning til øynene. (jeg brukte disse fra Cacas) Med pinnebrøddeig er fremgangsmåten den samme, men deigen på kjevles ut før du lager remsene.

Med pinnebrøddeig er fremgangsmåten den samme, men deigen på kjevles ut før du lager remsene.

Her er noen flere oppskrifter som egner seg til Halloween:

Spindelvev-kake

Monster-muffins

Mumiepølser

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagDifficulty: Lett
Serverer

8

pølser
Forberedelse

20

minutes
Steketid

10

minutes
Til sammen

30

minutes

Mumiepølser med øyne og bandasjer. Enkelt, godt og morsomt til Halloween.

Ingredienser

  • 8 grillpølser

  • Spiselige øyne

  • Pinnebrød
  • 4 desiliter hvetemel

  • 1/2 teskje salt

  • 1 teskje sukker

  • 2 teskjeer bakepulver

  • 1/2 desiliter smeltet smør eller olje

  • 1,5 desiliter lunkent vann

Fremgangsmåte

  • Bland sammen de tørre ingrediensene, og rør så inn smeltet smør og vann. Kna til en myk og smidig deig. La gjerne deigen hvile litt før du lager mumiene.
  • Tørk pølsene godt. Kjevle ut deigen. Bruk en pizzaskjærer, og skjær lange remser i ulik tykkelse.
  • Tvinn deigen rundt pølsene, men la det være igjen en liten åpning til øyne.
  • Legg pølsene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle dem med litt melk, og stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter.
  • Pynt med øyne. Disse kan eventuelt festes med litt ketchup. Dypp pølsene i ketschup eller bbq-saus.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*