Nisse-ostekake

En deilig og syrlig ostekake med oreo-bunn og gelélokk – pyntet med nissemotiv.

Denne kaken er en morsom og god avslutning på julemåltidet. En rik og kremet ostekake med et syrlig jorbærlokk. Kaken er selvfølgelig like god uten nissepynt, men i julen er det gøy å legge litt ekstra innsats i dekorasjonen.

Kaken skal ikke steke, men trenger en natt i kjøleskapet for å stivne.

Nisse-ostekake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

12

stykker
Forberedelse

30

minutes
Hviletid

12

timer

Rik og fyldig ostekake med oreo-bunn og gelélokk.

Ingredienser

  • Oreobunn
  • 12 oreo-kjeks, knust 

  • 4 spiseskjeer smeltet smør 

  • En liten klype salt 

  • Ostefyll
  • 600 gram kremost naturell, romtemperert

  • 2,5 desiliter fløte, stivpisket 

  • 100 gram sukker

  • 1,5 spiseskje melis

  • 2 spiseskjeer sitronsaft (og gjerne litt revet skall for ekstra sitronsmak)

  • 1 teskje vaniljeekstrakt 

  • Gelélokk
  • 1 pakke gelé

  • 2,5 desiliter kokende vann

  • Pynt
  • Smeltet sjokolade, litt avkjølt

  • Stivpisket krem

  • Godteri eller pepperkake til nese

Fremgangsmåte

  • Oreobunn
  • Putt oreokjeksene i en plastpose, legg posen i et kjøkkenhåndkle, og knus dem med en kjevle. Dette kan også gjøres i en kjøkkenmaskin. 
  • Kjeksene skal nå ha en sandaktig konsistens. Ha dem over i en bolle, og bland sammen med smeltet smør og en klype salt. 
  • Dekk en 20 centimeter stor form med bakepapir, og smør sidene med smør. (du kan også bruke en litt større form, men kaken blir da noe flatere) Trykk kjeksmassen inn i formen til bunnen er jevn og hard. La avkjøle i kjøleskapet mens du lager ostekremen. 
  • Ostekrem
  • Rør sammen romtemperert kremost og sukker til det er en kremet masse uten klumper.
  • Tilsett melis, sitronjuice (eventuelt finrevet skall) og vanilje. Rør godt. Pisk fløten til stiv krem, og fold den forsiktig inn i røren helt til slutt. 
  • Fordel ostekremen over kjeksbunnen, og sett i kjøleskapet for å stivne, minst fire timer – gjerne lenger.
  • Gelélokk
  • Kok opp vannet, hell oppi gelépulveret, og rør til alt er helt oppløst. La avkjøle, før du heller over ostekaken. 
  • Når geleen er avkjølt, hell den forsiktig over ostekaken (denne må være stivnet). La hele kaken avkjøle i kjøleskapet over natten. 
  • Pynt
  • Bruk ulike tipper for å lage skjegg og nisselue med stivpisket krem. Nesen kan lages av en avklippet skum-nisse, non-stop eller en bit pepperkake. Øyne og munn lages med smeltet sjokolade eller melis.  

Tips

  • Bunnen kan også lages med havrekjeks eller pepperkaker for en litt annen smak.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*