Nudelsalat med kylling

Mettende og sunn lunsj for dager du har litt ekstra tid.

  • Serverer: 2 personer
  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Forberedelser: 30 minutter
  • Koketid: 5 minutter

Ingredienser: 

  • 100 gram sobanudler 
  • 1/2 grillet kylling 
  • 1 moden avokado 
  • 1/4 agurk 
  • 2 spiseskjeer gresskarfrø 
  • 1 spiseskje sesamfrø 
  • En neve salat 
  • 2 teskjeer soyasaus 
  • 1 teskje limesaft 

Syltet rødløk: 

  • 1 stor rødløk
  • 2 desiliter eddik – hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer sukker 
  • 1 klype salt 

Fremgangsmåte:

Start med å lage syltet rødløk: 

  1. Del rødløken i to, og skjær så i tynne strimler. 
  2. Ha eddik, sukker og salt sammen i en liten bolle, og rør til sukkeret har løst seg opp. 
  3. Hell løken i eddiken. Bland godt, og la stå i romtemperatur i 20-30 minutter. Rør innimellom så all løken blir dekket av eddik. 

Salat: 

  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av de kokte nudlene, og skyll under kaldt vann for å kjøle dem ned. 
  2. Ta skinnet av kyllingen, og skjær i små biter. 
  3. Skjær avokado i små firkanter, og riv agurk i tynne skiver med en ostehøvel. 
  4. Risr gresskarfrø og sesamfrø i en tørr panne til de begynner å lukte godt, og blir gyllenbrune, cirka 3-4 minutter. Rist på pannen innimellom, så de ikke brenner seg. 
  5. Bland salat, grønnsaker, nudler, kylling, og ha alt over i en salatbolle. Hell over soyasaus og limesaft.
  6. På toppen har du den syltede rødløken og ristede frø. Hell gjerne over litt av syltelaken for ekstra smak. 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*