En deilig og mettende nudelsalat full av asiatiske smaker.

Salat er godt, men nudelsalat er enda bedre spør du meg. Denne thailandske nudelsalaten er kremet, fyldig og crunchy. Full av asiatiske smaker som ingefær, koriander og chili.

Dressingen lages i en fei med å mikse alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og nudlene tar som regel 3-4 minutter å koke. Du kan altså ha denne nydelige lunsjen/middagen klar på under 10 minutter.
Den siste tiden har jeg spist mye vegetar-mat, som bare er SÅ godt. Dersom du også har lyst til å spise mer grønt, kan du også sjekke ut oppskriftene på asiatisk nudelsuppe og gresskar-ravioli.
Nudelsalat med peanøttdressing
Course: Lunsj, MiddagCuisine: ThailandskDifficulty: Lett3
stykker10
minutes4
minutes14
minutesEn sprø og mettende nudelsalat med asiatisk peanøttdressing.
Ingredienser
- Dressing
2,5 spiseskjeer peanøttsmør
1 store teskje revet ingefær
1 fedd hvitløk
1 store teskje honning
1,5 spiseskje soyasaus
1/4 teskje chilisaus
Saften av 1 mandarin/klementin eller 1/2 appelsin
Saften av 1/2 lime
- Salat
125 gram nudler (en halv stor pakke)
1/2 boks kikerter
Paprikapulver
Olivenolje
2 desiliter rødkål, finsnittet
2 desiliter gulrot, revet
2 vårløk, skåret i små rundinger
1 hjertesalat, finsnittet
Frisk koriander og thai basilikum, finhakket
Fremgangsmåte
- Dressing
- Kjør alle ingrediensene til dressingen sammen i en kjøkkenmaskin til en glatt blanding. Smak til med for eksempel mer limesaft eller sesamolje.
- Salat
- Kok nudlene etter anvisning på pakken, og la avkjøle.
- Skyll laken av kikertene, og tørk dem lett med tørkepapir. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, rist over litt olivenolje og paprikapulver, og stek til de er gylne. Det tar cirka 10-15 minutter på 175 grader.
- Finhakk og rasp grønnsakene, og ha dem i en bolle sammen med urtene. Tilsett nudlene og dekk alt med dressingen.
- Topp med finhakkede urter og sprø kikerter.
Tips
- Ristede peanøtter og sesamfrø er også nydelig topping til denne salaten.