Nudler med stekt gresskar

En nydelig vegetarrett med stekt gresskar, nudler og deilige krydder.

Nudler er aldri feil, og kommer i mange spennende varianter. Det passer til det aller meste, og akkurat nå er gresskar i sesong. I denne oppskriften er gresskaret bakt i ovnen, og kommbinert med nudler og asiatiske krydder. En deilig og sunn middag som lages i en fei.

Nudler med stekt gresskar

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: AsiatiskDifficulty: Lett
Serverer

2

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

35

minutes

En smakfull vegetarrett med nudler og gresskar.

Ingredienser

  • 10 tynne skiver gresskar, skrelt 

  • 1 teskje kinesisk five spice 

  • Olivenolje

  • Salt og pepper 

  • 3 fedd hvitløk 

  • 1 spiseskje revet ingefær

  • 1/2 løk, skåret i tynne skiver

  • 2 vårløk 

  • 1/4 paprika, skåret i strimler

  • 1 desiliter kidneybønner (ferdigkokt)

  • 1 teskje kokosolje 

  • 1 teskje rød chilipaste

  • 1 teskje brunt sukker 

  • 1 teskje limesaft

  • 2 desiliter kyllingbuljong 

  • 2 spiseskjeer koriander, finhakket

  • 1 teskje soyasaus

  • 1/2 teskje chilisaus

  • 1/4 teskje fiskesaus

  • 125 gram nudler

Fremgangsmåte

  • Skjær av skallet på gresskaret, og del det i tynne skiver. Legg på et stekebrett. Dryss over olivenolje, five spice, salt og pepper og stek på 200 grader i cirka 20 minutter til gresskaret begynner å bli gyllenbrunt.
  • Mens gresskaret steker, begynn med de andre ingrediensene. Finhakk hvitløk og ingefær. Skjær løk, vårløk og paprika i tynne strimler.
  • Varm oljen i en stekepanne, og fres hvitløk, ingefær, grønnsaker og bønner i noen minutter i pannen under omrøring.
  • Tilsett chilipaste, brunt sukker og limejuice. Rør godt og stek videre i et par minutter, før du tilsetter utblandet kyllingbuljong, soyasaus, chilisaus, koriander og fiskesaus.
  • Kok sausen i 5-10 minutter til den har en passe tykk konsistens. Til sett mer vann dersom den blir for tykk.
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken (cirka 4-5 minutter). Legg lagvis nudler, stekt gresskar og saus i serveringsbollen. Topp gjerne med ristede sesamfrø, finhakket koriander og litt ekstra limejuice.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*