omelett i langpanne

Omelett i langpanne

Omelett i langpanne er perfekt som frokost og lunsj, og du kan bruke nesten hva det måtte være av grønnsaker, kjøtt og ost.

Jeg elsker frokost, og er alltid på utkikk etter gode, sunne og mettende måltider til å starte dagen riktig. Ofte handler det om variasjon, og om å lage ting litt utenom det vanlige. Det er også et måltid som gjerne skal lages raskt. Denne oppskriften på omelett i langpanne kan lages noen dager i forveien, og ligge klar i kjøleskapet for å bli varmet opp på travle morgener. Den er også perfekt å ta med seg et stykke av i matpakken eller på tur.

omelett i langpanne

Det aller beste med omelett i langpanne er at man kan bruke det man måtte ha tilgjengelig i kjøleskapet. Det skal mye til for at denne oppskriften går galt. Her har jeg laget en vegetar-versjon med sopp, men pølser, rester av kylling eller til og med reste-pasta kan brukes i denne herlige omeletten.

Jeg har brukt en liten langpanne i størrelse 20 x 30 centimeter i denne oppskriften. Bruker du en større panne kan det være lurt å bruke flere egg eller doble oppskriften.

Her er noen andre idéer til gode frokoster:

Omelett i langpanne

Recipe by Frøken FysenCourse: Frokost, LunsjDifficulty: Lett
Serverer

8

porsjoner
Forberedelse

10

minutes
Steketid

25

minutes
Til sammen

35

minutes

Omelett i langpanne med sopp, ost og grønnsaker. Raskt, enkelt og nydelig.

Ingredienser

  • 10 egg

  • 2,5 desiliter melk

  • 1/2 desiliter parmesan 

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

  • Fyll
  • 8 champignon, delt i skiver/biter

  • 1/2 paprika, skåret i tynne skiver

  • 1/2 purre, finhakket

  • 2 vårløk, finhakket

  • 5-10 små tomater, delt i to

  • 1 teskje rød chili, finhakket

  • 1/2 teskje hvitløk, finhakket

  • 1 spiseskje kruspersille, hakket

  • 1 spiseskje frisk basilikum, hakket

Fremgangsmåte

  • Skjær opp grønnsaker og sopp, og finhakk chili, hvitløk og urter. 
  • Stek paprika, purre, vårløk, sopp, tomater, chili og hvitløk under omrøring i litt olje i et par minutter.
  • Dekk formen med bakepapir og fordel grønnsaker og sopp jevnt utover. Rør sammen egg, melk, parmesan, salt og pepper, og hell dette over grønnsakene. 
  • Stek omeletten midt i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter. La omeletten avkjøle noe før den deles i biter.

Tips

  • Til kresne ganer – legg ulike fyll i forskjellige deler av pannen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*