ostekake med blåbær

Ostekake med blåbær

Ostekake får jeg ikke nok av, og denne versjonen ble en sikker vinner. Ostekaken har en herlig smak av blåbær og sitron, og serveres med en saftig blåbærkompott på toppen. Kaken er kremet, søt og veldig mektig. Derfor er det ekstra godt med det syrlige stinget fra blåbærene og sitronen.

Jeg har laget den i en 20 centimeter stor kakeform. Dersom du vil lage en større kake kan det være lurt å doble oppskriften. Etter steketid er det lurt å avkjøle kaken i ovnen, før du setter den i kjøleskapet. Dette forhindrer at kaken sprekker. Det er også viktig å bruke romtempererte ingredienser. La kaken avkjøles i kjøleskapet i minst tre timer før servering. Den er enda bedre dagen etter 🙂

Er du også en ostekake-elsker, kan jeg anbefale følgende oppskrifter:

Ostekake med blåbær

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

10

stykker
Forberedelse

30

minutes
Steketid

1

hour 
Hviletid

3

timer
Til sammen

4

hours 

30

minutes

En myk og kremet ostekake med blåbær og sitron.

Ingredienser

  • Kjeksbunn
  • 120 gram Digestive havrekjeks

  • 40 gram smør, smeltet

  • Ostefyll
  • 400 gram kremost, romtemperert

  • 120 gram gresk yoghurt, romtemperert

  • 100 gram sukker

  • 1 spiseskje maizena

  • 1 sitron, revet skall + 1 spiseskje sitronsaft

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 120 gram blåbær + 1 teskje hvetemel

  • Blåbærkompott
  • 100 gram blåbær

  • 1 spiseskje sukker

  • 1 spiseskje sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Bunn
  • Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin. (Eller gjør det for hånd ved å legge dem i en pose og slå dem med en kjevle)
  • Smelt smøret, og bland smør og kjeks godt sammen. Dekk en 20 centimeter stor kakeform med bakepapir, og smør sidene med smør. Klem kjeksblandingen jevnt utover. Sett kaldt i kjøleskapet mens du lager fyllet.
  • Ostefyll
  • Rør kremosten et par minutter i bakemaskinen til den er helt myk. Rør inn yoghurten.
  • Bland sukker og maizena godt sammen, før du heller det over i ostemassen. Rør godt.
  • Tilsett revet sitronskall, sitronsaft og vaniljeessens. Smak til.
  • Dryss litt hvetemel over blåbærene, før du heller dem i kakeblandingen. (det holder med et tynt lag mel på hvert bær, dette forhindrer bærene fra å synke ned til bunnen av kaken) Fold bærene forsiktig inn i røren med en slikkepott, så de ikke knuser.
  • Stek kaken ved 140 grader i 50-60 minutter. Til den så vidt har satt seg i midten. Skru av ovnen, og la kaken avkjøle i ovnen med døren på gløtt. Dette forhindrer at kaken sprekker. Når kaken er romtemperert, sett den i kjøleskapet i minst tre timer før servering.
  • Kompott
  • Varm blåbær, sukker og sitronsaft forsiktig i en kjele på svak varme. La småkoke i 3-4 minutter til blåbærene mykner, men ikke er most.
  • Ta forsiktig ut bærene, og kok inn resten av væsken til den har redusert til rundt halvparten. La kompotten avkjøle. Server kaken med blåbærkompott på toppen, eller som et tilbehør ved siden av.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*