ostekake med epler

Ostekake med epler

Denne ostekaken med epler er god. Nesten litt for god! Jeg skulle egentlig bare ha ét stykke, men må innrømme at det ble tre stykker, før jeg måtte gi bort resten så jeg ikke skulle forspise meg:)

Nydelig bunn laget med Digestive kjeks, toppet med fløyelsmykt ostefyll, bakte epler og salt karamell. Kan det bli bedre?! Den er rask å lage, og stekes i ovnen i motsetning til mange andre ostekaker.

ostekake med epler

Eplene kan selvsagt sløyfes, men gir en ekstra dimensjon til kaken. Bak eplene i en liten form eller på et bakepapir med litt smør, honning, kanel og sukker til de faller litt sammen og blir myke, før de legges på kaken.

Oppskriften på salt karamell finner du her. (eller bruk ferdiglaget om det blir for mye jobb)

Andre varianter av ostekaker:

Ostekake med epler

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Serverer

8

personer
Forberedelse

30

minutes
Steketid

1

hour 
Til sammen

1

hour 

30

minutes

En fløyelsmyk ostekake med epler og salt karamell. Oppskriften er bergnet på en liten 20 cm form.

Ingredienser

  • Kjeksbunn
  • 120 gram havrekjeks, f.eks Digestive

  • 45 gram smeltet smør

  • 1 spiseskje brunt sukker

  • 1 klype salt

  • Ostefyll
  • 400 gram kremost, romtemperert

  • 130 gram gresk yoghurt

  • 100 gram sukker

  • 1,5 teskje vaniljeessens

  • 3 egg

  • 1 spiseskje maizena

  • 3 spiseskjeer hvetemel

  • 3 epler, skrelt, skåret i biter, og bakt i ovn med honning/sukker, kanel og smør.

  • Salt karamell – se oppskriftslink i teksten over.

Fremgangsmåte

  • Start med å skrelle eplene, og bak dem i ovnen med honning, kanel og smør på ca 160 grader i rundt 20 minutter til de er myke.
  • Kjeksbunn
  • Smuldre kjeksen i en matprosessor, eller putt dem i en pose og bank dem med en kjevle. Blant sammen kjekssmulene med smeltet smør, sukker og salt. Press deigen inn i en form dekket med bakepapir, og sett kaldt mens du lager fyllet.
  • Ostefyll
  • Rør sammen kremost og yoghurt. (hvis kremosten er kald, så rør den for seg selv i noen minutter, før du tilsetter yoghurt).
  • Tilsett sukker og vaniljeessens, og rør inn ett egg av gangen. Sikt sammen maizena og hvetemel, og hell dette gradvis inn i røren mens bakemaskinen går på lav hastighet.
  • Hell røren over kjeksbunnen i formen, og stek på 170 grader i cirka 1 time. Når toppen begynner å stivne (etter ca 15-20 minutter) fordel eplene oppå, og stek videre. Kaken er ferdig når den såvidt har stivnet. Ta ut av ovnen, og la avkjøle før du skjærer den. Pyntes med karamell, og eventuelt friske epler eller eplemost.

Tips

  • Kaken smaker aller best dagen etter den er stekt, når den har fått hvile noen timer i kjøleskapet.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*