Ostekake med mango

En kremet bakt ostekake med mango-curd laget i muffinsformer.

Disse små ostekakene lages i muffinsformer og ser veldig elegante ut på et kakefat. Bunnen er laget med kjeks og valnøtter, og kremen er samssatt med vanilje og mango-curd – en nydelig kake!

Her har jeg brukt ferdiglaget mango-curd, men sitroncurd blir minst like godt. Oppskriften på sitron-curd finner du her.

Ostekake med mango

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Antall

12

stykker
Forberedelse

30

minutes
Steketid

18

minutes
Til sammen

48

minutes

Deilige små ostekaker med smak av mango – laget i muffinsformer.

Ingredienser

  • Kjeksbunn
  • 25 gram ristede pekan- eller valnøtter

  • 9 store havrekjeks, som Digestive

  • 4 spiseskjeer smeltet smør

  • 1 spiseskje brunt sukker

  • 1/2 teskje kanel

  • Fyll
  • 360 gram kremost naturell, romtemperert

  • 150 gram sukker

  • 3 spiseskjeer rømme

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • En klype salt

  • 1 egg, romtemperert

  • 1 eggeplomme, romtemperert

  • 1 spiseskje hvetemel

  • Fyll og topping
  • 1 glass ferdiglaget mango- eller sitroncurd. (kan kjøpes i bakehyllene på velassorterte butikker)

Fremgangsmåte

  • Bunn
  • Rist nøttene lett i en stekepanne eller i ovnen. Kjør nøtter og kjeks til en sandaktig konsistens i en kjøkkenmaskin.
  • Bland inn smeltet smør, sukker og kanel. Rør godt, og sett til avkjøling kjøleskapet mens du lager fyllet.
  • Fyll
  • Kjør kremosten i en bakemaskin i noen minutter på medium hastighet for å gjøre den helt myk. Det skal ikke være noen klumper igjen.
  • Bland inn sukker, rømme, vaniljeessens og salt. Rør godt.
  • La maskinen gå på lav hastighet, mens du blander inn eggeplomme og egg. Bland til slutt inn én spiseskje hvetemel.
  • Montering og steking
  • Dekk et muffinsbrett med muffinsformer. Ha én spiseskje med kjekssmuler i hver form, og press ned med et glass eller en kopp.
  • Fyll formen 2/3 full med osterøre, og ha én teskje curd i midten av hver muffins.
  • Stek ved 175 grader i 18-20 minutter, til kakene har stivnet i midten.
  • Når kakene er avkjølt, topp med én stor teskje curd. La avkjøles i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten før servering.

Tips

  • Pynt gjerne hver kake med krem, curd og friske bær.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*