Ostekake med Oreo smaker nydelig av vanilje og kakao, og er den perfekte avslutningen til et herlig festmåltid.
I år som i fjor blir 17. mai-feiring beskjeden, men det betyr ikke at man ikke kan nyte dagen til det fulle. For meg betyr det selvsagt mye god mat og drikke. Noe av det aller beste jeg vet er ostekake og champagne, og da slår jeg selvsagt til med begge deler på nasjonaldagen. Denne mini-ostekaken er perfekt å servere i hyggelig lag. Den er søt og god med vaniljefyll og et hint av sjokolade fra Oreo-bunnen. Den er også svært mektig, og én kake er mer enn nok per person.
For å få formen helt lik, har jeg laget dem i muffinsbrett. De er veldig enkle å slenge sammen, og det aller beste er å gjøre det dagen før de skal serveres. Toppet med pisket krem og bær etter ønske, er disse kakene alt man kan ønske seg av en dessert. (Ha på krem og bær rett før servering)
Gratulerer med dagen 🙂
Jeg har laget en lignende kake tidligere, men da med mango-curd. Oppskriften finner du her.
Ostekake med Oreo
Course: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett8
kaker20
minutes18
minutes180
minutter3
hours38
minutesOstekake med Oreo som smaker vanilje og kakao.
Ingredienser
- Kjeksbunn
60 gram oreo-kjeks (cirka 6 kjeks)
1 spiseskje smeltet smør, smeltet
1/4 teskje salt
- Fyll
240 gram kremost naturell, romtemperert
90 gram sukker
1/4 teskje salt
1 spiseskje hvetemel
2 spiseskjeer rømme
3/4 teskje vaniljeekstrakt
1 egg + 1 eggeplomme
- Pynt
2 desiliter fløte
2 teskjeer sukker
Frukt og bær, for eksempel; bringebær, jordbær, bjørnebær, rips eller mango.
Fremgangsmåte
- Bunn
- Knus kjeksene fint i en kjøkkenmaskin eller for hånd med en kjevle.
- Bland kjekssmulene med smeltet smør og salt. Rør til alt er godt blandet.
- Putt muffinsformer i et muffinsbrett. Ha i cirka 1 spiseskje kjeksblanding i hver muffinsform, og press ned med et glass eller lignende. Sett kaldt mens du lager fyllet.
- Fyll
- Rør kremosten myk i et par minutter. Det er viktig at den er romtemperert, ellers vil den klumpe seg.
- Rør inn sukker og salt, og rør i et par minutter. Ha i melet mens maskinen går på medium hastighet.
- Tilsett rømme, vaniljeekstrakt og egget, og rør godt. Ha så i eggeplommen, og rør til alt er godt blandet.
- Fyll muffinsformene med røren (det er viktig å bruke mufffinsbrett, ellers vil alt flyte utover). Stek på 175 grader i 18-20 minutter til røren har satt seg.
- Når ostekakene er ferdig, slå av ovnen, og sett ovnsdøren såvidt på gløtt. (du kan bruke en sleiv eller lignende for å hindre at den lukker seg helt) La kakene avkjøle i ovnen i et par timer. Dette forhindrer at fyllet sprekker.
- La kakene stå kaldt i kjøleskapet i minst 3 timer før servering, helst natten over.
- Pisk fløten til krem, og topp hver kake med et generøst lag krem. Det blir aller peneste ved å bruke en sprøytepose med stor tipp. Pynt med frukt og bær.
Tips
- La frukt og bær tørke på tørkerull før du har dem oppi kremen. Ellers vil saften fra bærene farge kremen.
- Rasp i litt skall av sitron eller appelsin for ekstra smak.