pasta arrabiata

Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata er en hissig pastarett full av gode og enkle smaker.

Pasta er noe av det aller beste som finnes, og kommer i uttallige variasjoner. Her har jeg laget Pasta Arrabiata, som er en italiensk klassiker. En vegetar-pasta full av chili, hvitløk og urter. Jeg har gjort om litt på den klassiske oppskriften – tilsatt flere urter og dempet chilien, for å gjøre den mer barnevennlig.

pasta arrabiata

I mine øyne er dette en vinn-vinn-rett, som er enkel og lage, og leverer store smaker. Kostnaden er også en stor bonus, da en stor porsjon koster under 100 kroner å lage.

Det viktigste for å få til best resultat er å bruke friske urter, god kvalitet på tomatboksene (jeg bruker Mutti-tomater), og masse revet ost, gjerne parmesan eller pecorino. Det er også fint å bruke en type pasta med mye “riller”, som tar til seg mye saus. Som tilbehør kan man for eksempel lage en grønn salat, eller steke/bake hvitløksbaguetter.

Vil du lage hjemmelaget pasta finner du oppskriften her.

Velbekomme:)

Pasta Arrabiata

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

5

minutes
Koketid

15

minutes
Til sammen

20

minutes

En spicy pasta full av urter, hvitløk og chili.

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer olivenolje

  • 4 fedd hvitløk, presset eller finhakket

  • 1-2 røde chili (fjern innmat og frø, for en mildere versjon)

  • 2 spiseskjeer frisk timian, finhakket

  • 1 spiseskje persillestilker, finhakket

  • 2 bokser hakkede tomater, eller passata-tomater (cirka 800 gram)

  • 1 desiliter kyllingbuljong

  • 1 teske sukker

  • 1 teskje salt

  • Litt fersk revet pepper

  • 2 desiliter parmesan eller pecorino, finrevet

  • Tørket pasta, cirka 500 gram

  • Finhakket basilikum og persille til topping

Fremgangsmåte

  • Finhakk eller press hvitløken. Rens chilien, og finhakk denne. (jeg brukte bare 1 for å gjøre den barnevennlig, men liker du sterk mat, så bruk gjerne 2).
  • Varm olivenoljen i en panne med høye kanter, og tilsett finhakket hvitløk, chili, timian og persille. La dette putre i rundt fem minutter til det har blitt blankt. Unngå for høy varme, da dette vil brenne krydderet. Rør innimellom.
  • Tilsett tomater og kyllingbuljong, samt sukker, salt og pepper. Kok opp, og la putre i 10-15 minutter. Mens dette godgjør seg, kok opp pastavannet. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Dersom du synes tomatsausen blir for tykk, kan den spes ut med litt av kokevannet fra pastaen.
  • Smak til med eventuelt mer krydder, urter eller buljong. Bland den kokte pastaen sammen med tomatsausen. Vend inn halvparten av osten, og rør godt. Strø resten på toppen, og pynt med urter. Serveres umiddelbart.

Tips

  • Tilsett det du måtte ønsker og ha tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel raspet gulrot, frisk spinat eller bønner.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*