Pasta med blåskjell og fennikel

Deilig og rask pasta med en smak av sommer.

En smaksrik og enkel rett i sommerens farger.
  • Forberedelser: 25 minutter
  • Koketid: 15 minutter
  • Serverer: 3-4 personer
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser:

  • 1/2 løk, finhakket
  • 1/2 fennikel, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket 
  • Tre vårløk, finhakket
  • 2 ss smør 
  • 1 ss olivenolje 
  • 1 ts tørkede chiliflak, eventuelt en teskje hakket frisk chilli 
  • 1 ts fennikelfrø 
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl hvitvin eller rosévin 
  • 2 dl buljong (en buljongterning rørt ut i ca 2 dl vann) 
  • 1 nett ferske blåskjell (ca 1 kg) 
  • 1 boks tomater hakkede tomater
  • Salt og pepper 
  • ca 400 gram spagetti, (jeg brukte linguini)
  • Til servering: hakket persille og koriander, eventuelt noen cherrytomater til pynt

Fremgangsmåte:

  1. Aller først sjekker du blåskjellene. Ta dem ut av nettet og skrubb med en børste. Kast skjell som er knust eller ødelagt.
  2. Start med å finhakke løk, fennikel, hvitløk og vårløk. Smelt smøret i en stor kjele, og tilsett én spiseskje olivenolje. La dette bli godt og varmt før du heller oppi løk, hvitløk, vårløk og fennikel. Tilsett også tørket chilli og fennikelfrø. La dette surre til løken blir blank og grønnsakene begynner å bli myke cirka 8-10 minutter. Rør innimellom, og pass på så det ikke brenner seg. 
  3. Ha én spiseskje tomatpure i blandingen, og rør godt. Så heller du i vin og utblandet buljong. La dette småkoke i cirka 10 minutter. Smak til og kjenn at grønnsakene ikke er harde, før du heller oppi blåskjellene. 
  4. Du kan nå begynne å koke pastaen. Kok etter anvisning på pakken. 
  5. Når grønnsakene har blitt myke, tilsetter du blåskjellene og rører godt så de blir dekket av sausen. Sett på lokk og la dampe på medium varme i ca 4 minutter. Ta så av lokket og rør godt igjen, før du setter lokket tilbake og damper i ytterligere 4-5 minutter. Dersom du synes det er for lite saus i gryta kan du helle oppi en kopp med kokevann fra pastakjelen. 
  6. Blåskjellene er ferdig dampet når de åpner seg, og kjøttet har trukket seg sammen i midten. Kast skjell som ikke har åpnet seg, eller der kjøttet ikke har trukket seg sammen.
  7. Ta ut skjellene, og hell en boks med tomater i sausen. Smak til med salt og pepper. Eventuelt også mer chili. Varm sausen til kokepunktet og hell så over nykokt pasta. Dander skjellene på toppen. Ta gjerne noen av blåskjellene ut av skallet, og la noen være inni. Topp med hakket persille og koriander. 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*