pasta med pesto og valnøtter

Pasta med pesto og valnøtter

En sunn, rask og god lunsj, som du lett kan ta med deg på farta.

Gi meg pasta med hva som helst og jeg er fornøyd. Her har jeg laget en enkel og god lunsj med fullkornspasta, erter og ristede valnøtter. Lages på 10 minutter, og holder seg godt i matboksen.

Pasta med pesto og valnøtter

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, Pasta, Vegetar
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

En sunn, deilig og smakfull pastalunsj med pesto og valnøtter.

Ingredienser

  • 3-4 desiliter fullkornspasta

  • 3 spiseskjeer pesto

  • 1 desiliter frosne erter

  • 1/2 desiliter valnøtter, ristet

  • 2 spiseskjeer gresskarfrø, ristet

  • Noen dråper sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Kok opp pasta etter anvisning på pakken. Når det er 2 minutter igjen av koketiden, tilsett de frosne ertene, og la koke sammen med pastaen.
  • Mens dette koker, varm en stekepanne og rist nøttene i et par minutter. Vend på dem innimellom, så de ikke blir brent. Ta dem ut når de begynner å få farge, og knus dem lett i en morter. Rist så gresskarfrøene i samme panne.
  • Når pasta og erter er ferdig kokt, hell av vannet, og ha tilbake i kjelen. Tilsett pesto og sitronsaft. Bland godt. Ha alt i en bolle, og dryss over knuste valnøtter og gresskarfrø.

Tips

  • I denne retten kan du tilsette det du møtte ønske, for eksempel linser, bønner osv. Fetaost eller halloumi smaker også godt, og gjør retten mer mektig.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*