Pastaform med kjøttboller

Alle de italienske favorittene – kjøttboller, pasta, tomatsaus og mozzarella – samlet i én form. Bedre blir det ikke!

Kjøttboller i tomatsaus er en stor favoritt i mange familier. Ofte er det tidkrevende å lage både kjøttboller og tomatsaus i tillegg til å koke pasta. I denne oppskriften blandes ingrediensene til sausen sammen, før du heller den over kjøttboller og pasta, og alt gratineres i ovnen.

Resutatet er fløyelsmyk pasta med saftige kjøttboller, toppet med et tykt lag smeltet ost. Nydelig servert med hvitløksbrød og en grønn salat.

Pastaform med kjøttboller

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

6

Forberedelse

20

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

40

minutes

Saftige kjøttboller, pasta og ost stekes sammen i form.

Ingredienser

  • Kjøttboller
  • 1 skive lyst brød/loff, revet i små biter 

  • 1/2 desiliter melk

  • 400 gram karbonadedeig 

  • 1 eggeplomme

  • 3 spiseskjeer parmesanost, finrevet

  • 3 spiseskjeer hvetemel 

  • 1 spiseskje worcestershiresaus 

  • 1 teskje tørket oregano 

  • 1/2 teskje salt + litt fersk pepper

  • Olivenolje, til steking 

  • Saus: 
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 

  • 1 spiseskje rosmarin eller timian, finhakket 

  • 1 boks passata-tomater 

  • 2 spiseskjeer tomatpuré

  • 1 spiseskje ketchup 

  • 1/2 desiliter fløte

  • 1 desiliter pastavann 

  • Annet
  • 250 gram tørket pasta, (cirka 1/2 boks), kokt al dente 

  • 2 desiliter revet ost, gjerne mozzarella 

Fremgangsmåte

  • Kjøttboller
  • Riv brødet i mindre biter, og hell over melk så brødet dekkes. La stå i noen minutter til brødet har sugd til seg melken. Hell eventuelt av ekstra melk. 
  • Ha karbonadedeig, eggeplomme, parmesan, hvetemel, worcestershiresaus, oregano, og salt og pepper over i brød- og melkeblandingen. Bland alt godt sammen med hendene. Blandingen skal være ganske fast. 
  • Med en spiseskje, form golfball-store kjøttboller. Stek i to omganger i en panne med olivenolje på medium høy varme. Kjøttbollene skal bli gyllenbrune utenpå, men fortsatt være rå i midten. De stekes ferdig i ovnen. 
  • Mens du steker kjøttbollene – kok pasta etter anvisning på pakken. Pastaen kan gjerne være litt underkokt. Den vil bli ferdig i formen. 
  • Saus
  • Ta kjøttbollene ut av stekepannen, og hell litt mer olivenolje i pannen. La hvitløk og urter stekes raskt i oljen. Pass på hele tiden, så det ikke blir brent. Tilt gjerne pannen, og la hvitløken «bade» i oljen. (se bilde) 
  • Bland så hvitløk, urter, tomater, tomatpuré, ketchup og fløte sammen med litt av vannet fra pastakjelen. 
  • Bruk en liten ildfast form. Fyll bunnen jevnt med pasta. Legg så på kjøttbollene, og hell over sausen. Topp med mozzarella-ost. Stek i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter. 

Tips

  • Denne retten er fin å lage når man får middagsgjester. Formen kan lages i forkant, og settes i ovnen en halvtime før gjestene kommer.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*