Pastagryte med gresskar og tomat

En smaksrik og enkel rett full av gode grønnsaker.

Jeg prøver å spise mindre kjøtt, og det gjør meg ingenting når jeg kan lage deilige grønnsaksmiddager som denne. Gryten er full av smak, og metter godt. Det hele smaker ekstra godt toppet med litt pesto og parmesanost.

Denne retten er basert på Jamie Olivers oppskrift på Pasta Fagioli fra boken “Veggis” – en fin bok full av gode vegetaroppskrifter.

Pastagryte med gresskar og tomat

Recipe by Frøken Fysen (basert på en Jamie Oliver oppskrift)Course: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

6

personer
Forberedelse

15

minutes
Koketid

40

minutes
Til sammen

55

minutes

En smaksfull vegetargryte med gresskar, gulrot og bønner.

Ingredienser

  • 300 gram gresskar, skrelt og skåret i cirka 4 centimeter store biter

  • 2 gulrøtter, skrelt og skåret biter 

  • Olivenolje 

  • 2 røde chilier 

  • 1 løk, skrelt og skåret i mindre biter

  • 2 fedd hvitløk, knust og hakket

  • 300 gram tørket pasta

  • 1 teskje rødvinseddik 

  • 2 spiseskjeer grønnsaks- eller kyllingfond (eller buljong)

  • 400 gram hvite bønner på boks eller glass (en boks)

  • 400 gram hermetiske tomater (en boks) 

  • 1 liter vann 

  • En neve frisk rosmarin og timian 

Fremgangsmåte

  • Varm to spiseskjeer olivenolje i en stor gryte, og hell oppi gresskar- og gulrotbiter. Stikk hull i chiliene med en spiss kniv, og ha de i gryten sammen med grønnsakene. 
  • La frese under omrøring på medium varme i rundt 10 minutter. Hakk løk og hvitløk i små biter. Ha oppi gryten, og fortsett å frese i ytterligere 10 minutter. Rør innimellom, så det ikke brenner seg, og tilsett eventuelt mer olje. 
  • Ha pastaen over i en pose, og knus den i mindre biter med en kjevle. (to poser kan være lurt, i tilfelle den ene sprekker) 
  • Ha den knuste pastaen i gryten sammen med grønnsakene. Tilsett rødvinseddik, hvite bønner (med vannet fra boksen), tomater, fond, vann og hakkede friske urter. Ta ut chiliene, dersom du ikke ønsker en veldig sterk rett.
  • Kok under lokk i cirka 20 minutter til grønnsakene og pastaen er mør.
  • Kan serveres med hvitløksbrød eller bruschetta som på bildet. Topp gjerne med grønn pesto og revet parmesan.

Tips

  • Bruk gjerne opp det du måtte ha av grønnsaks- eller pastaresten i retten.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*