grønn pastasalat

Pastasalat med yoghurtdressing

Dette er oppskriften på en mettende, grønn pastasalat med en lett yoghurtdressing – full av godsaker for kroppen. Pastasalaten passer utmerket som lunsj – både hjemme og medbrakt – eller som en lett middag eller siderett.

Du kan selvsagt variere oppskriften med akkurat det du måtte ha tilgjengelig, og bruke den samme dressingen. Jeg brukte: økologisk hjertesalat, soyabønner, grønne “mung beans” og aspargesbønner. De ulike grønnsakene gir ulik tekstur og tyggemotstand, og gjør salaten ekstra god å spise. Bare pass på at ingenting blir overkokt, og at pastaen er “al dente”.

Ristede mandler på toppen er prikken over i-en.

grønn pastasalat

Når januar kommer er jo klisjeen at alle skal i form, trene og spise sunt. Og det stemmer nok for mange. Selv om man ikke er ute etter en komplett livsstilsendring, kan det være bra å spise litt sunnere i hverdagen etter å ha fyllt opp sukkerkvoten i desember. Det er i hvert fall det jeg skal gjøre – selv om jeg selvfølgelig også skal bake innimellom! Litt mat for sjelen må man da også kunne unne seg:)

Jeg synes spesielt at lunsj er et måltid der det er lettere å tenke sunt, og få i seg riktig mat. Både fordi jeg bare trenger å lage til meg selv og ikke en 7-åring med kresne matvaner, og fordi det midt på dagen passer fint å bruke litt ekstra tid på et måltid – i ro og mak. I hvert fall for oss med hjemmekontor. De som må på jobben må være ekstra gode på planlegging i forkant, og kanskje legge inn litt innsats kvelden i forveien.

Andre gode lunsjretter jeg kan anbefale er:

Pastasalat med yoghurtdressing

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, SiderettDifficulty: Lett
Serverer

3

stykker
Forberedelse

10

minutes
Koketid

20

minutes
Til sammen

30

minutes

Mettende og god pastasalat med en lett og syrlig yoghurtdressing.

Ingredienser

  • Salat
  • 1 hjertesalat eller 1/2 isbergsalat

  • 1 pose aspargesbønner, ferske

  • 4 desiliter tørket pasta

  • 1,5 desiliter grønne mung-bønner eller andre bønner

  • 1,5 desiliter soyabønner (jeg bruker frosne)

  • 1 desiliter mandler, ristet

  • Dressing
  • 2 desiliter yoghurt naturell

  • 1,5 spiseskje sitronsaft

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 1 spiseskje eplesidereddik eller hvitvinseddik

  • 1 teskje honning

  • 3/4 – 1 teskje salt

  • 1 teskje tørket dill

  • Fersk pepper

Fremgangsmåte

  • Kok ingrediensene som skal kokes først. Start med det som tar lengst tid. Hvis du bruker mung-bønner eller ukokte linser kommer dette til å ta lengst tid. Deretter pastaen. Kok etter anvisning på pakken. Soyabønner og aspargesbønner tar som regel 2-3 minutter.
  • Skjær opp salaten og ha over i en stor bolle. Tilsett deretter de kokte ingrediensene, som nå er avkjølt. Bland med dressingen (se under), og smak til med eventuelt mer salt og pepper eller friske urter.
  • Rist mandlene lett i en stekepanne i noen minutter for å få mer smak, før du hakker dem i biter. Strø over toppen av salaten.
  • Dressing
  • Rør sammen yoghurt og sitronsaft. Tilsett deretter olivenolje og eplesidereddik. Deretter honning, salt, dill og litt pepper. Rør alt sammen, og bland det godt med salaten. (Hvis du får litt til overs kan dette spares i et glass eller lufttett boks i kjøleskapet i 2-3 dager).

Tips

  • Kok bønner og pasta dagen før du skal spise salaten, så tar det under 10 minutter å lage alt sammen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*