Deilige små peanøtt-biter laget med kun fire ingredienser – peanøtt, peanøttsmør, dadler og sjokolade.
Disse godbitene er superenkle å lage, og smaker så deilig! De er inspirert av sjokoladene Peanøttkube og Reese’s Pieces. Kombinasjonen sjokolade og peanøtt er helt fantastisk, og klissete dadler gjør at alt henger sammen.
For andre godbiter uten sukker, kan jeg også anbefale å prøve:
Peanøtt-biter
Course: GodteriDifficulty: LettLager
14
peanøttbiterForberedelse
20
minutesSteketidminutes
Til sammen
20
minutesNydelige peanøtt-biter fylt med dadler og dekket med smeltet sjokolade.
Ingredienser
150 gram dadler, delt i to og stein fjernet
100 gram peanøtter, rå og usaltet
1,5 – 2 spiseskjeer peanøttsmør
En klype salt
150 gram mørk sjokolade (60-70 prosent kakao)
Fremgangsmåte
- Del dadlene i to, og fjern steinen. Legg i en bolle, hell over kokende vann, og la stå i ett minutt. Ta vekk vannet og tørk dadlene litt med papir/håndkle.
- Rist peanøttene lett i en panne til de blir gylne. Avkjøl og hakk i medium store biter, og legg i en skål.
- Mos dadlene med en skje, mens de ennå er varme. (hvis det er vanskelig, bruk en kjøkkenmaskin med knivblad). Rør inn peanøttsmør til alt er godt og blandet.
- Sett fyllet til avkjøling i noen minutter. Form så små baller med en skje, og dekk dadelmassen med hakkede peanøtter. Sett på en tallerken dekket med bakepapir, og frys dem i noen minutter.
- Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn en klype salt. Ta peanøttkulene ut av frysen/kjøleskapet, og dypp dem i sjokoladen ved hjelp av to gafler. Sett tilbake på bakepapiret, og la sjokoladen stivne i kjøleskap eller fryser.
Tips
- Peanøtter kan byttes ut med de nøttene du liker best.