Peanutbutter og jelly muffins

Myke vaniljemuffins fylt med jordbærsyltetøy og toppet med peanøttglasur. Familiens nye favoritt!

Myke muffins med smak av vanilje, peanøtt og jordbær.
  • Antall: 12 stk 
  • Baketid: 40 minutter 
  • Steketid: 20-25 minutter 
  • Total tid: 65 minutter
  • Vanskelighetsgrad: Medium

Ingredienser

Muffinsrøre: 

  • 240 gram hvetemel
  • 220 gram hvitt sukker
  • 3 ts bakepulver
  • En klype salt
  • 80 gram smør, romtemperert 
  • 3 dl melk
  • 2 egg 
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker 
  • Fyll: 
  • ca 1,5 dl jordbær eller bringebær syltetøy 
  • Peanøttsmør-glasur:  
  • 60 gram smør 
  • 115 gram melis 
  • 6 store ss peanøttsmør 
  • 4 ss melk
  • en god klype maldonsalt 

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 170 grader under- og overvarme. Bland hvetemel, sukker, bakepulver, salt og smør i en bolle, og miks til blandingen får en sandaktig konsistens.
  2. Knekk eggene og bland godt sammen med melken. Bruker du vaniljeekstrakt blander du dette i melkeblandingen. Dersom du bruker vaniljesukker tilsetter du dette i de tørre ingrediensene.
  3. Hell melkeblandingen inn i melblandingen litt av gangen til alle klumper er borte. Du skal nå ha en glatt, rennende røre uten klumper.
  4. Hell i muffinsformer og stek midt i ovnen i 20-25 minutter til de er gylne på toppen. Avkjøl på en rist. 

Glasur: 

  1. Mål opp smør og peanøttsmør og bland dette godt sammen til det blir glatt (bruker du peanøttsmør med «crunch» blir det selvsagt noen nøttebiter i glasuren)
  2. Tilsett vekselvis melis og melk til røren blir kremete og myk. Smak til med maldonsalt. 

Montering: 

  1. Når muffinsene er avkjølt, bruk en teskje og forsiktig ta ut ca én toppet teskje i midten av hver kake. Spar på denne delen. Fyll på med én teskje syltetøy, og plasser toppen tilbake på plass. Lag den litt tynnere dersom den er for stor. Dette vil bli skjult av glasuren.
  2. Sprøyt glasur i rosetter for å dekke til «operasjonen». Glasuren kan også smøres ut med en kniv eller skje.
  3. Topp hver muffins med en liten teskje syltetøy, og strø over noen hakkede peanøtter på toppen. 
Ta forsiktig ut en liten del i midten av muffinsen, og fyll med ca en teskje jordbær- eller bringebærsyltetøy. Plasser så “lokket” tilbake på plass.
Glasuren skjuler “syltetøyoperasjonen”.
Muffinsene er deilige og myke med en søt overraskelse i midten.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*