Pepperkakemuffins

Myke deilige pepperkakemuffins med smak av julens krydder, toppet med en fløyelsmyk kaffekrem.

Smaken av pepperkaker er helt nydelig. Det er som å ta en bit av julen! Derfor er det ekstra deilig å få smaken i en annen form. Nellik, kanel og ingefær gir disse muffinsene den samme gode, krydrede smaken vi kjenner fra julekakene.

Muffinsene har jeg her toppet med en glasur laget med smør og kremost, og et hint av kaffe – for å balansere sødmen fra kaken. En perfekt dessert i julen.

Pepperkakemuffins

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Antall

12

stykker
Forberedelse

30

minutes
Steketid

18

minutes
Til sammen

38

minutes

Myke cupcakes med krydret pepperkakesmak og kaffekrem.

Ingredienser

  • 100 gram smør, romtemperert

  • 100 gram brunt sukker 

  • 100 gram mørk sirup 

  • 3 medium egg eller 2 store

  • 125 milliliter melk, romtemperert

  • 1 teskje kanel

  • 1 teskje malt ingefær

  • 1/2 teskje malt nellik

  • 210 gram hvetemel

  • 1 teskje bakepulver

  • 1 teskje vaniljeessens eller vaniljesukker

  • En klype salt

  • Kaffeglasur
  • 125 gram kremost naturell, romtemperert

  • 100 gram smør, romtemperert

  • 150 gram melis

  • En klype havsalt

  • 2 spiseskjeer espresso, romtemperert (eller annen sterk kaffe)

Fremgangsmåte

  • Smelt smør, sukker og sirup i en kjele. Varm opp under omrøring, og fortsett til sukkeret har smeltet, cirka fem minutter på medium varme. Sett til side og la avkjøle. 
  • Rør egg og melk godt sammen (begge deler må være romtemperert). 
  • Hell gradvis inn den avkjølte sukker- og smørblandingen mens du rører, eller maskinen går.
  • Bland sammen de tørre ingrediensene og krydderet. Hell litt av gangen i deigen mens maskinen går. Røren skal være helt glatt og uten klumper. Smak til med eventuelt mer krydder.
  • Sett muffinsformer i muffinsbrett. Fyll cirka 2 spiseskjeer røre i hver form. 
  • Stek på 180 grader i cirka 18-20 minutter. La avkjøle helt før du tar på glasur. 
  • Kaffeglasur
  • Rør sammen romtemperert smør og kremost til blandingen er myk og uten klumper. 
  • Tilsett siktet melisglasur og salt, og rør igjen.
  • Hell så oppi den avkjølte/lunkne kaffen og kjør til alt er godt blandet. (er den for løs tilsett mer melis, eventuelt mer kaffe om den er for kompakt) Hell over i en sprøytepose og dekorer muffinsene med pepperkaker eller kakepynt.

Tips

  • I stedet for kaffe i glasuren kan også fløte, helmelk eller likører brukes.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*