Pizza i stekepanne

Pizza i stekepanne er en enkel og morsom måte å lage små, individuelle pizzaer. Raskt, effektivt og morsomt for barn å være med på.

Nystekt pizza må være en av de beste tingene som finnes! Pizza er omfavnet verden rundt, og det finnes uttallige måter å tilberede dette italienske mesterverket. En av nøklene til suksess er å få til en sprø bunn. Dette kan selvsagt oppnås ved høy temperatur i ovnen, men steker du stekepanne har du mer kontroll over pizzaen, og kan tilpasse den til dine egne preferanser.

Det er gøy å se deigen heve seg i pannen mens den steker. Dette er også en ypperlig måte å involvere barn i matlagingen.

Du kan også lage deigen kvelden før, og la den heve i kjøleskapet over natten. Da har du alt klart til en fantastisk frokost dagen etter!

Pizza i stekepanne

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, middagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

5

minutes
Hevetid

1

hour 

Nydelige små italienske pizzaer som stekes i stekepanne for ekstra sprø bunn.

Ingredienser

  • En halv pakke fersk gjær

  • 3 desiliter lunkent vann

  • 2 spiseskjeer olivenolje

  • 1/2 teskje hvitt sukker

  • 1 teskje salt

  • 600-700 gram pizzamel (eller fint hvetemel)

  • Topping
  • Etter ønske, for eksempel: ost, finhakket skinke, kjøttboller, pepperoni, paprika, løk, ananas, oliven, sopp. Kan også toppes med et rått egg, som steker ferdig i ovnen.

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør ut i lunkent vann.
  • Tilsett salt, sukker og olivenolje, og rør godt.
  • Hell så i melet, litt av gangen, til deigen er “mettet” og slipper bollen. Kna med en eltekrok i cirka fem minutter.
  • Dekk bollen med plastfilm eller et kjøkkenhånkle, og la heve til dobbel størrelse. Cirka én time.
  • Etter hevetiden del deigen i mindre biter, på størrelse med tennisballer.
  • Sett ovnen på grillinnstilling, eventuelt 220 grader over- og undervarme.
  • Kjevle ut deigen til den er cirka en halv centimeter tykk. (er den tykkere, er det vanskeligere å få pizzaen gjennomstekt)
  • Sett en teflonpanne på middels høy varme på ovnen, og hell i olivenolje.
  • Når pannen er varm, legger i pizzadeigen. Mens den begynner å steke har du på pizzasaus, ost og ønsket toppinger.
  • Når deigen har begynt å få god farge under (dette tar rundt 5 minutter) setter du den inn i ovnen for å steke ferdig. Cirka et par minutter under grillelementet.

Video-oppskrift

Tips

  • Kutt opp alle toppinger på forhånd, og skap en “pizzarestaurant”, der barna kan lage sin helt egen pizza.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*