rabarbrakake

Rabarbrakake

En saftig og god rabarbrakake med syrlig smak av rabarbra og gyllen og sprø smuldretopp.

Er det en plante man er garantert å lykkes med, så er det rabarbra. Den gror og gror! Jeg vet at rabarbra vokser “vilt” i mange norske hager, og tenkte derfor at det var på sin plass å lage noe av denne populære grønnsaken (ja, det er faktisk en grønnsak).

rabarbrakake

Denne kaken er enkel å lage og smaker nydelig! Ekstra god er den servert med pisket krem og litt ekstra rabarbrasyltetøy på toppen.

Rabarbrakake

Recipe by Frøken FysenCourse: Kaker
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Saftig rabarbrakake med mandelmel og smuldretopp.

Ingredienser

  • Rabarbrasyltetøy
  • 400 gram rabarbra, kuttet i terningstore biter

  • 4 spiseskjeer sukker

  • 1 teskje sitronsaft

  • Kakedeig
  • 150 gram smør, romtemperert

  • 150 gram sukker

  • 2 egg

  • 200 gram malte mandler, eller mandelmel

  • 100 gram hvetemel

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 1 teskje vaniljeessens

  • Litt revet sitronskall (kan sløyfes)

  • Noen stilker ekstra rabarbra, til topping

  • Smuldretopp
  • 50 gram smør, romtemperert

  • 2 spiseskjeer sukker, gjerne brunt

  • 1/2 desiliter hvetemel

  • 1/2 desiliter havregryn

  • En klype salt

Fremgangsmåte

  • Rabarbrasyltetøy
  • Skjær rabarbrastilkene i mindre biter. Ha dem i en kjele med sukker og sitronsaft, og varm opp på medium varme. La småkoke i 10-15 minutter til all rabarbraen er myk. La gjerne noen biter være litt større. La avkjøle.
  • Kakedeig
  • Krem sammen smør og sukker til det er hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver gang.
  • Rør inn mandelmel, hvetemel, bakepulver, sitronskall og vaniljeessens. Bland godt.
  • Fordel halve røren i en 22-centimeter-stor smurt form. Bre 3/4 av syltetøyet over røren i et jevnt lag, og spre over resten av kakerøren. Skjær resten av rabarbrastilkene på langst, og stikk dem ned i røren. Strø over smuldredeigen (se under), og stek på 180 grader i ca 50 minutter. Legg gjerne et bakepapir på toppen når det nærmer seg slutten av steketiden, så kaken ikke brenner seg på toppen. Sjekk med en kakenål om den er ferdig.
  • Smuldrelokk
  • Bruk fingrene og bland sammen smør, sukker, hvetemel, havregryn, salt.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*