Butterdeig-pizza

Denne raske “jukse”-pizzaen er en uimotståelig liten rett, som du slenger sammen i en fei. Deilige ovnsbakte grønnsaker, toppet med myk mozzarella og balsamico, servert på en seng av sprø butterdeig. Hvem kan vel motstå noe slikt?

Det beste er likevel at du kan bruke rester av grønnsaker du måtte ha liggende i kjøleskapet. Bare sørg for at disse er gjennomstekt, før du legger på butterdeigen.

Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers siste kokebok “Veggis” som inneholder masse gode vegetaroppskrifter. Personlig er jeg veldig glad i kjøtt, men i denne boken har jeg funnet en rekke nye favoritt-oppskrifter med grønnsaker i hovedrollen.

Denne oppskriften lager én stor pizza, men du kan også lage mindre pizzaer i serveringsstykker.

Butterdeig-pizza

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

2

hours 
Til sammen

2

hours 

15

minutes

Sprø butterdeig med ovnsbakte grønnsaker og mozzarella.

Ingredienser

  • 1/2 rødløk, skrelt og skåret i tynne strimler

  • 1 paprika, skåret i tynne strimler

  • 1/2 squash, skåret i 1/2 centimeter tykke skiver

  • 200 gram cherrytomater, skåret i to

  • 1/2 desiliter oliven, skåret i skiver

  • Olivenolje

  • 1 teskje oregano, tørket eller fersk

  • Litt flaksalt og pepper

  • 4 plater butterdeig, tint

  • 100 gram fersk mozzarella, revet i biter

  • Noen dråper balsamicoeddik

  • Ruccola

Fremgangsmåte

  • Skjær løk og paprika i tynne strimler, squashen i litt tykkere skiver, og del tomatene i to. (Du kan også bruke andre grønnsaker som sopp eller artisjokk)
  • Fordel grønnsakene i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper og oregano.
  • Stek på 180 grader i 50 minutter. Snu litt på grønnsakene underveis i steketiden.
  • Legg butterdeigsplatene på en melet overflate. La dem overlappe hverandre litt, og kjevle dem sammen til én flat deig. Denne skal dekke grønnsakene i formen.
  • Ta formen ut av ovnen, og sjekk av grønnsakene er møre. Skyv grønnsakene til midten av formen. Pensle hjørnene av formen med olivenolje, og legg butterdeigen over.
  • Stikk noen hull i deigen med en kniv. Stek ytterligere i 30 minutter til deigen er gyllenbrun, og har blåst seg opp.
  • Bruk en kniv for å løsne deigen fra sidene av formen, og velv pizzaen over på en fjøl. Riv over mozzarella, dryss over litt olivenolje og topp med litt balsamico, ruccola og flaksalt. Server umiddelbart.

Tips

  • Del gjerne butterdeigen i mindre biter, og server retten som en kanapé.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*