Ravioli med gresskar

Silkemyke pastaputer fylt med gresskar og parmesan. Toppet med smørsaus og ristede pistasjnøtter.

Hjemmelaget pasta må være en av de aller beste middagene som er mulig å få servert. Kjærligheten og arbeidet som går inn i hver ravioli, gjør resultatet uimotståelig.

Dette er en nydelig middag for de dagene du har litt ekstra tid til overs.

Raviolien kan fylles med alt fra skinke til spinat og alle typer oster. Disse har jeg fylt med bakt gresskar, søtpotet og parmesan som gir en myk og krydret smak. Sausen er en blanding av smør, hvitløk og kyllingbuljong – enkelt og helt nydelig.

Ravioli med gresskar

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Medium
Serverer

4

stykker
Forberedelse

1

hour 
Koketid

2

minutes
Til sammen

1

hour 

2

minutes

Fylte pastaputer med søtpotet, gresskar og parmesan.

Ingredienser

  • Pastadeig – se linken under
  • Fyll
  • 350 gram søtpotet og gresskar, skrelt og skåret i små firkanter

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

  • 1/2 teskje kinesisk five spice-krydder

  • 1/2 teskje muskattnøtt

  • 1/4 teskje salt

  • 2 spiseskjeer ricotta eller kremost naturell

  • 3 spiseskjeer revet parmesan

  • Saus
  • 50 gram smør

  • 2 laurbærblad

  • 1 hvitløkfedd

  • 1-2 desiliter kyllingbuljong

  • 2-3 spiseskjeer fløte

  • 1/2 desiliter pistasjnøtter, finhakket

  • Revet parmesan – til servering

Fremgangsmåte

  • Fyll
  • Skrell gresskar og søtpotet (jeg brukte et halvt lite gresskar, og en stor søtpotet) og skjær i små firkanter. Dekk med litt olivenolje og dryss over salt og pepper. Stek på 200 grader i cirka 20-30 minutter til grønnsakene er møre.
  • Ha grønnsakene over på en tallerken, og mos med en gaffel. La avkjøle litt. Bland så med five spice, muskattnøtt, salt ricotta og parmesan.
  • Pasta
  • Følg anvisningen til pastadeig – du finner link nederst på siden.
  • Bruk en pastamaskin for å lage lange tynne pastaark. Jeg kjørte deigen i maskinen to ganger på hver innstilling fra 0-7. Dette lager brede, tynne flak.
  • Legg 1 spiseskje med fyll bortover pastadeigen med cirka 3-4 centimeters mellomrom. Pensle på vann mellom hvert fyll, samt over og under. Brett så den ene siden over fyllet, og press sammen. Klem godt rundt hvert fyll, slik at du får vekk eventuelle luftbobler. Disse kan få pastaen til å sprekke når de koker.
  • Bruk en metallring eller et glass eller kniv, og skjær rundt hver pastapute. Legg over på et melet bakepapir (forsiktig her, for de setter seg veldig fort fast, og kleber til hverandre).
  • Legg forsiktig én og én over i kokende vann og kok i to og et halvt minutt. Ta forsiktig ut og legg i en skål
  • Saus
  • Begynn på sausen før du koker pastaen.
  • Smelt smøret i en stekepanne, og tilsett laubærblad og et knust hvitløksfedd. La boble i noen minutter. Pass godt på så smøret ikke brenner seg.
  • Hell oppi kyllingbuljong og kok videre i et par minutter.
  • Server raviolien med saus, finhakkede pistasjnøtter (rist gjerne litt i ovn eller panne før du hakker dem opp) og revet parmesan.

Tips

  • Vær forsiktig etter at du har laget raviolien. De går fort i stykker. Pass på at underlaget er melet, og ikke legg pastaene oppå hverandre.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*