raw brownies

Raw brownies med espresso-krem

Dette er nydelige raw brownies laget med dadler og nøtter, toppet med havsalt-karamell og espresso-krem.

Brownies er, som alle vet, en fantastisk sjokoladekake som tilfredsstiller en hver dessertelskers behov for sjokolade. Men hver gang jeg lager brownies, får jeg alltid dårlig samvittighet over hvor mye sukker som faktisk er i deigen. Jeg ville derfor prøve å lage en litt sunnere variant med naturlig sukker. Bunnen på denne kaken er raw, det vil si at den er laget av naturlige ingredienser, og kke er stekt. MEN karamellen og espressokremen er laget med vanlig sukker, smør og fløte – så ikke helsekost heller med andre ord 🙂

Resultatet er en deilig, og halvsunn brownie med smak av karamell og kaffe – som etter min mening er verdt hver eneste kalori!

En annen god brxwnieoppskrift, med sukker, finnes her

Raw brownies med espresso-krem

Recipe by Frøken FysenCourse: Kake, DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Serverer

10

stykker
Forberedelse

30

minutes
Stektid minutes
Til sammen

30

minutes

Nydelige og rike Raw Brownies laget med dadler og nøtter.

Ingredienser

  • Raw-bunn
  • 315 gram dadler (cirka 10-12 store dadler)

  • 110 gram mandler

  • 100 gram valnøtter eller pekannøtter

  • 3 spiseskjeer kakaopulver

  • En klype salt

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • Salt karamell
  • 100 gram sukker

  • 45 gram smør

  • 3/4 desiliter fløte, oppvarmet

  • 1/4 teskje maldonsalt

  • Espresso-krem
  • 150 gram smør, romtemperert

  • 200 gram melis

  • 20 gram kakaopulver

  • 3 spiseskjeer espresso, lunken

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • En klype salt

Fremgangsmåte

  • Raw-bunn
  • Ta steinen ut av dadlene, og legg dem i litt varmt vann dersom de er harde.
  • Hakk nøttene i mindre biter, og kjør dem så fint med en kjøkkenmaskin. Ha dadler, kakaopulver, salt og vaniljeekstrakt sammen med nøttene, og kjør i kjøkkenmaskinen til det hele blir en klissete masse.
  • Ha bakepapir i en liten formm (20×20), og klem deigen ned i formen til et jevnt lag. Sett kaldt.
  • Salt karamell
  • Varm opp fløten. Smelt sukkeret i en kjele på medium varme. Ikke rør, men snu heller rundt på kjelen, så alt sukkeret smelter. 
  • Når alt har smeltet, ha oppi smøret. Rør godt til smøret er smeltet inn i sukkeret. (Dersom blandingen skiller seg, ikke få panikk. Ta av varmen, og rør med en ballongvisp i et par minutter til alt samler seg igjen). 
  • Rør kontinuerlig, mens du heller den oppvarmede fløten i en tynn stråle inn i karamellen.
  • La blandingen småkoke i ett minutt, mens du fortsetter å røre. Til slutt heller du i saltet. Hell blandingen over i en bolle mens den avkjøles. 
  • Når karamellen har tyknet, hell et tykt lag over sjokoladebunnen, og la stivne i kjøkeskapet eller fryseren. I mellomtiden lager du kaffeglasuren.
  • Kaffeglasur
  • Rør det romtempererte smøret mykt i et par minutter i en bakemaskin eller med en håndmikser.
  • Sikt inn melis, kakaopulver og salt, og bland godt.
  • Hell i lunken kaffe og vaniljeekstrakt. Bland på lav hastighet i 30 sekunder, og så ett minutt på høy hastighet.
  • Dekk kaken med et tykt lag espressokrem, og dryss over pynt etter ønske, for eksempel hakkede nøtter, sjokolade, marshmallows eller godteri. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne. Skjær så små stykker og server.

Tips

  • Bruk ferdiglaget karamell for en enklere oppskrift. Karamellen kan også sløyfes.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*