red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Nydelige og saftige red velvet cupcakes med et hint av kakao, hasselnøtt og vanilje. Fylt med kremet nutella.

På søndag er det dobbel grunn til å feire med både morsdag og valentinsdag! Hva passer vel da bedre enn en deilig kake laget med kjærlighet – i nettopp kjærlighetens egen farge.

red velvet cupcakes

Red velvet har lenge vært en favoritt i USA, men det er ikke så mange år siden de også begynte å dukke opp her hjemme. Red velvet er en saftig muffins som er smakssatt med litt kakaopulver. I denne oppskriften har jeg kombinert muffinsen med en søt og syrlig kremostglasur, som jeg synes balanserer fint med den søte kaken.

Den rød fargen kommer fra konditorfarge. Jeg har prøvd mange ulike, men føler at de konsentrerte fargene som selges i små tuber gir best resultat. (Jeg brukte rød fra Cacas)

red velvet cupcakes

Jeg har laget denne muffinsen tidligere, men da i en juleversjon. I denne oppskriften har jeg laget en kremostglasur, mens det i juleversjonen er peanøttsmør-glasur. Dersom du heller vil ha det, finner du oppskriften her.

Oppskriften gir nok til en del glasur på hver muffins, men hvis du vil ha MYE glasur burde du lage dobbel oppskrift.

Ønsker alle en kjempefin helg, og en god morsdag og valentinesdag 🙂

Red velvet cupcakes

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

10

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

40

minutes

Nydelige og saftige red velvet cupcakes med et hint av kakao, hasselnøtt og vanilje

Ingredienser

  • 80 gram smør, romtemperert

  • 150 gram sukker

  • 1 egg

  • 1 spiseskje kakaopulver

  • 1 teskje rød konditorfarge

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 1,2 desiliter rømme

  • 1/4 desiliter melk

  • 130 gram hvetemel

  • 1/2 teskje natron

  • 1,5 teskje hvitvinseddik

  • 2-3 spiseskjeer nutella (valgfritt)

  • Kremostglasur
  • 60 gram smør, romtemperert

  • 150 gram kremost naturell

  • 2 spiseskjeer melk

  • 130 gram melis, siktet

  • En klype salt

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 170 grader. 
  • Rør smør og sukker mykt i en bakemaskin et par minutter på middels hastighet. Tilsett ett egg, og rør til alt er godt blandet. 
  • Tilsett kakaopulver, konditorfarge og vaniljeessens, og rør sammen til en mørk masse. Ha i nok konditorfarge så røren blir ordentlig rød.
  • Rør sammen rømme og melk. La maskinen gå på lav hastighet, og hell i halvparten av væsken. Hell deretter i halvparten av melet. Så resten av rømmeblandingen, og deretter resten av melet. La maskinen gå hele tiden.
  • Ha til slutt oppi natron og hvitvinseddik, og bland alt godt sammen. 
  • Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og fyll dem halvfulle med røre. Bruker du nutella, så legg en halv teskje midt i hver muffins. Dekk over med røre.
  • Stek midt i ovnen ved 170 grader i cirka 20 minutter til muffinsene har en svampaktig konsistens. La avkjøle på rist, før du pynter med glasur.
  • Glasur
  • Krem sammen smør og kremost. (det er viktig at begge deler er romtemperert, ellers blir det klumper i glasuren)
  • Hell i siktet melis, og deretter litt og litt melk i en tynn stråle mens maskinen går på medium hastighet. Tilsett salt. Rør til glasuren er glatt og uten klumper. Bruk en sprøytepose eller kniv og pynt muffinsene med glasur. Pynt med det du ønsker, for eksempel hjertegodteri eller strø.

Tips

  • Invester i et muffinsbrett, så slipper du problemet at røren renner ut på stekeplaten dersom du fyller i for mye.
  • I denne oppskriften er det brukt eddik og natron, som reagerer med hverandre og gjør at muffinsene hever seg og blir større. Dette kan også erstattes med 1 teskje bakepulver.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*